Takk for nå, Nosa!

Vi fikk nyte godt av Nosa på lånt tid. Nå reiser Oslo-gutten ut på nye eventyr.

Jazzkampen ble siste dans med Kåffa-gjengen for Petter Nosakahre Dahl, bedre kjent som «Nosa». I alle fall for denne gang.

20-åringen imponerte i sin første KFUM-sesong etter at han ble hentet fra Frigg før 2022-sesongen. Det førte til at Norges beste fotballklubb de siste åra hentet Nosa til Bodø. Han ble derfra lånt ut til KFUM våren 2023, før han dro nordover og sluttet seg til Glimt fra sommeren.

Uten spilletid der åpnet det seg en ny mulighet for et nytt låneopphold hos Kåffa.

For Nosa – og KFUM – var målet krystallklart; sørge for at Nosa fant tilbake til den beste utgaven av seg selv og kunne bidra med mål og målpoeng for Kåffa i Eliteserien.

Nå er oppdraget sånn sett utført, både av Nosa selv, klubb, trenere og spillere som har bidratt til å spille den tekniske kantspilleren god.

- Trist å dra
Bodø/Glimt avsluttet låneoppholdet i helga og i dag ble det også endelig klart at neste stoppested er belgiske Mechelen.

- Det er selvfølgelig veldig gøy. Det er utlandet man vil til som ung spiller for å fortsette utviklingen, sier Nosa på vei ut av dørene på Ekeberg.

Samtidig legger han ikke skjul på at det er med blandede følelser han avslutter et nytt kapittel i sin KFUM-karriere.

- Det er veldig trist å dra fra denne gjengen her i KFUM, spillere, trenere og hele klubben som har tatt imot meg med åpne armer. Jeg er evig takknemlig, sier Nosa.

Han vil berømme måten klubben og alle i og rundt a-laget har lagt til rette for å få karrieren opp på skinner igjen.

- Det har vært helt fantastisk. Hver dag i garderoben, på feltet og i forbindelse med kampene har jeg møtt med et stort smil.

Glede og stolthet
- Det er selvsagt spesielt for Nosa selv for oss som klubb. Jeg mener dette er en utrolig flott historie for klubben. KFUM hentet han fra Frigg, og alt han har hatt av spill på øverste seniornivå har han hatt her i Kåffa. Sånn sett er det med glede og stolthet vi nå kan se at han er klar for å ta et neste steg i sin karriere, sier trener Johannes Moesgaard.

Nosa prikket inn KFUMs første mål i Eliteserien med en perle i åpningskampen mot HamKam, han scoret borte mot Sarpsborg 08 da vi tok vår første seier på øverste nivå, han har puttet lekre scoringer mot topplagene RBK, Glimt og Viking og lå perfekt i veien da Hoseth banket inn skuddet som ga oss 1-1 i helga.

Moesgaard kunne gjerne tenkt seg å ha Nosa som en del av angrepsvåpenet også i andre halvdel av sesongen, men samtidig er timingen god.

- Vi hentet jo Nosa tilbake til oss på lån fordi Moussa hadde hatt en operasjon og fordi Obi var ute med skade og sykdom. Nosa har vist seg fra en meget god side i Eliteserien, vært viktig for oss og så er nå de to andre klare for å ta den plassen de var tiltenkt i utgangspunktet. Sånn sett har dette løst seg perfekt, sier Johs.

Moussa fikk sin første start sist mot Molde og Obi har fått to innhopp etter et langt opphold uten spill.

Når det gjelder Nosa og belgisk fotball, har KFUM-treneren god tro på at kan være en god match.

- Jeg tror det vil passe han perfekt. Det er en liga med mye fart og masse gode fotballspillere. Det er også en liga der mange unge spillere får slippe til og gis et godt utstillingsvindu for andre klubber. Samtidig tror jeg Nosa er klar for det. Han har vist at han kan på øverste nivå i Norge, han har scoret mot de beste lagene og så lærte han mye gjennom en tøff tid i Glimt. Sånn sett har han mye mer i bagasjen nå enn da han dro fra KFUM første gang, sier Moesgaard.

På vegne av klubb, trenere og medspillere; vi ønsker Nosa alt godt videre i karrieren. Takk for det du har bidratt med som KFUM-spiller.

Salget fra Bodø/Glimt til Mechelen gir også KFUM gode inntekter i og med at vi sikret oss en god videresalgsklausul da Nosa ble solgt til Bodø-klubben i fjor.

NTB_qHOu4LLcms4.jpg
I tillegg til viktige ligascoringer har Nosa sørget for cupsuksess. Her fra kampen mot Lysekloster. Foto: Paul S. Amundsen / NTB
_P8A5560.jpeg
Nosa scoret mot Bodø/Glimt på Aspmyra i vår. Foto: Guttorm Lende

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter