Taaje til Eliteserien

Sandefjord neste for midtstopperen.

Jesper Taaje kom til KFUM før 2021-sesongen. 24-åringen fra Hemsedal leverte en enorm debutsesong for Kåffa.

Med oppofrende spill i egen boks, god pasningsfot og 8 mål på 35 KFUM-kamper fra sin stopperposisjon imponerte han mange, både i og utenfor klubben.

På årets lag
For innsatsen ble han belønnet med plass på årets lag i OBOS-ligaen. Det var derfor ikke uventet at klubber i Eliteserien ville kaste ut agn etter den tidligere Kjelsås- og Hamkam-spilleren.

Jeg har stortrivdes i Kåffa, og jeg har nok aldri utviklet meg så mye som fotballspiller som jeg har gjort dette året.

— Jesper Taaje
Og det ble til slutt byen som er kjent for sine hvalfangere som fikk Taaje på kroken. I dag ble det nemlig klart at Taaje blir å se i Sandefjord-drakt neste år.

- Jeg må ærlig innrømme at det har vært en vanskelig avgjørelse. Jeg har stortrivdes i Kåffa, og jeg har nok aldri utviklet meg så mye som fotballspiller som jeg har gjort dette året. I et spillende lag har jeg utviklet den delen av spillet mitt, og så har jeg blitt enda råere på dødballer, sier Taaje, som legger vekt på å takke spillere, trenere, klubb og gode dødballserver for at han nå kan skru opp til et nytt knepp i sin fotballkarriere:

- Jeg føler det er riktig å ta dette steget nå. Det har vært et mål langt der framme at jeg skulle få muligheten i Eliteserien. Jeg kunne derfor ikke la være å ta den sjansen nå.

Enorm utvikling
Det er mange KFUM-kamerater som gjerne skulle sett Taaje i rødt og hvitt når sesongen ruller i gang igjen utpå våren.

Trener Jørgen Isnes er imidlertid ikke veldig overrasket over at stopperbautaen tar sats opp et hakk i divisjonene, selv om han veldig gjerne skulle hatt han med seg inn i en ny sesong.

Taaje hadde opprinnelig kontrakt med KFUM ut 2023.

- Taajes utvikling i fjor var enorm. Da er det naturlig at klubber over oss i fotballhierarkiet kommer på banen. Det er fotballens naturlige gang. Vi er forberedt på det, og har spillere som er klar til å ta posisjonen hans. Dette har jeg sagt før; er vi ikke klar for at denne type spillere går videre, gjør vi ikke jobben vår. Ellers er det grunn til å gi honnør til gruppa for å utvikle nok en spiller til Eliteserien, sier Isnes.

Daniel Fredheim Holm, som har ansvaret for spillerlogistikken rundt a-laget, mener KFUM har god grunn til å være fornøyd med avtalen som nå er inngått.

- Vi har hatt ryddige forhandlinger med Sandefjord, og en fin dialog med spiller. Taaje har lyst til å gripe denne muligheten, og når vi som klubb da lander en avtale vi er tilfredse med, vil ikke vi stå i veien for en overgang, selv om Taaje utvilsomt ville vært god å ha med seg videre, sier Daniel.

Se hva Sandefjord skriver om overgangen.
 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter