Sur kveld på Ekeberg

Ingen fantastisk KFUM-kamp, men det føltes likevel surt. For idet vi så ut til å nærme oss 2-0, snudde det trill rundt med to enkle Ranheim-mål.

KFUM-RANHEIM 1-2 (1-0). Ranheim er et lag vi tradisjonelt sett har hatt et godt tak på, ikke minst hjemme på Ekeberg. 

Det så lenge lyst ut i dag også. Vi sto imot et solid Ranheim-trøkk innledningsvis, og etter drøye halvtimen hadde vi marginer med oss da et skudd smalt i metallet bak keeper Viken.

Minutter senere er det vi som får etablert et trykk, som til slutt gir uttelling. Robin har gjort det før mot Ranheim, og traff godt igjen mot trønderne.

Stavrum fikk læret feilvendt inne i feltet og dyttet kula med kjærlighet ut til Rasch. Med venstra traff KFUM-kapteinen perfekt. 1-0! 

Stillingen holdt seg til pause på en julikveld der det fristet mer med varm kaffe og varme pølser enn is i kiosken på Ekeberg.

Utover i den andre omgangen var det imidlertid varme å spore i KFUM-spillet. Flere gode angrep ender i gode muligheter, men vi får ikke stokket beina eller nøler for mye i de avgjørende situasjonene.

Så blir vi straffet knallhardt av blåtrøyene fra Ranheimsfjæra. Ikke bare en, men to ganger:

  • 70. min: Erlien plukker opp en keeperretur etter en heading og setter inn 1-1.
  • 73. min: Tønne bøyer inn et frispark som går rett over luggen til Robin og via keeper Viken og i mål.

Dermed var kampen snudd - pussig nok etter det som var KFUMs beste periode i kampen.

Det siste kvarteret forsøker KFUM-gutta å kjempe seg inn igjen i kampen, men klarer ikke å presse fram scoringen som ville gitt oss poeng. Moussa forsøkte seg fra skrått hold like før full tid, og på overtid ropte KFUM-spillerne på en straffespark. Men det ble verken mål eller straffe.

Dermed kunne Ranheim pakke ned alle tre poengene på det som ble en sur KFUM-kveld både på og utenfor banen. Vi får håpe at sola som meldte sin ankomst på overtid signaliserte at vi kan glede oss til søndagens bortekamp mot Grorud.

Uansett så kan vi love KFUM-seier til helga; da Norway Cup ruller i gang med over 100 KFUM-lag i aksjon.

Annonse fra Obos-ligaen: