Superlaget Kåffa!

«Superlag frao Sogndal» sjanseløse mot superlaget fra Ekeberg. Et langt steg mot Eliteserien 2024.

SOGNDAL-KFUM 0-3 (0-2). Snakk om å tåle presset! Tremålsseier borte mot Sogndal!

Etter at Kongsvinger knappet innpå forrige helg, økte spenningen noen hakk inn mot de siste tre ligarundene.

Joda, vi var fortsatt i førersetet, men både kampprogram og finregning på tabellen fortalte alle at det fortsatt kunne bli veldig spennende med tanke på den direkte opprykksplassen.

Men årets KFUM-utgave ser ut til å leve usedvanlig godt med press.

For i det som var varslet å bli en vanskelig bortekamp, mot et Sogndal-lag som trengte poeng for å sikre kvalikplass, viste igjen våre menn pur klasse.

Over høytaleren på Fosshaugane runget som vanlig Olav Stedjes sang om «Superlag frao Sogndal», men denne ettermiddagen var de svarte og hvite sjanseløse mot superlaget fra Ekeberg.

Tidlige sjanser
Begge lag var farlig frampå tidlig i kampen.

Simen Hestnes fikk en alle tiders mulighet til å gi oss en drømmestart på en perfekt innsvinger fra Jonas, men satte kula til side fra omtrent fem meter.

Kåffa var det beste laget og det var derfor ikke ufortjent da Nuñez trygget toppscorertittelen med sin niende ligascoring for sesongen. Assistkonge Obi trakk seg innover og vartet opp med et glitrende ballslipp før vår nummer 9 vippet ballen inn i det lengste hjørnet.

Ti minutter før pause skulle Simen få sjansen til å rette opp missen tidlig i matchen. Denne gangen tok Nuñez på seg serveringsskoene og la følsomt til rette for en Simen som banket læret der oppe i kroken hvor det alltid er ledig.

Resten av omgangen kontrollerte KFUM kampen. Det samme kampbildet fortsatte etter pause.

Nesten for Haltvik
Obi var nær ved å bøye inn dagens tredje fra spiss vinkel, men et par knepp for langt til høyre. Tjue minutter før slutt var det nesten for innbytter Teodor Berg Haltvik. Trønderen tok et godt initiativ og fikk av gårde en god avslutning, men keeper fikk akkurat nok hanske på å holde ballen i live. Obi nær ved å få tak på returen, men det ble med nesten denne gangen.

"Teo", som har hatt en skadeplaget debutsesong i KFUM-drakta, var imidlertid ikke ferdig for dagen.

Litt før ordinær blåsetid fikk han ballen i feltet. Fra hjørnet av femmeteren ladet han med venstra og satte kula perfekt opp i nettaket.

Dermed kunne han juble sammen med tilreisende KFUM-kamerater som virkelig fikk valuta for at de tok turen til saftbygda.

Seieren betyr at KFUM i teorien kan bli klare for Eliteserien i morgen kveld. Det betinger at Kongsvinger roter bort poeng hjemme mot Sandnes Ulf. Uansett er KFUM sikret et godt utgangspunkt foran de to siste ligarundene: Skeid «hjemme» på Intility neste helg og borte mot Start neste helg.

En fotnote fra regnskapsavdelingen: Med dagens tre poeng passerte klubben også poengrekorden fra i fjor. Den gang stoppet vi på 52 poeng. Dagens seier tok oss opp i 54 poeng. Det var dessuten årets ellevte kamp der vi holdt nullen og den femte kampen på rad der Emil og co. holder nullen bak.

_P8A6090 – Kopi.jpeg
Simen jubler for 2-0.
_P8A5998 – Kopi.jpeg
Nuñez scoret ett og serverte en målgivende.

 

Annonse fra Obos-ligaen: