Straffet gamleklubben

Det startet på verst mulig måte, men endte som en drøm. Og i hovedrollen for KFUM; to Holmlia-gutter som har spilt i Sandnes!

SANDNES ULF-KFUM 1-2 (1-1). I matchens aller siste sekund steg Akinsola "Shola" Akinyemi til værs på Østerhus Arena og stanget inn målet som ga oss tre viktige poeng i opprykkskampen.

Dermed fikk vi en fantastisk avslutning på en kamp som startet på verst mulig måte.

For allerede etter fem minutter kom KFUM under mot Sandnes. Hjemmelaget kom lett til det og ballen trillet inn i nettet bak Emil før vi hadde kommet skikkelig i gang.

Minutter senere kunne vondt ha gått til verre for Kåffa-gutta, men Emil fikk heldigvis strukket fingrene ut i maks lengde da han fikk grep om læret da Sandnes fikk en dobbeltsjanse til å gå opp til 2-0.

Resten av omgangen var det jevnspilt, men heldigvis skulle vi få med oss målet som ga optimisme inn til pausepraten.

Nunez forlenget en pasning fra Mo fram til Obi på løp gjennom. Idet han skulle dra seg fri i feltet, ble han tatt og dommer dømte straffespark.

Fra elleve meter gjorde Nuñez alt rett på det som var hans hjemmebane før han kom til Ekeberg. Keeper den ene veien, ballen den andre. 1-1!

Nesten nr 2
Samme mann var nære på å sende oss i føringen da han dro seg fri med en Sandnes-spiller på ryggen, men skuddet var dessverre noen knepp for langt til høyre.

I siste del av kampen var vi definitivt nærmest et vinnermål. Kanskje skulle vi hatt en straffe til, men selv om matchuret rundet 93 minutter var ikke alt håp ute.

Et godt initiativ fra Hoseth på høyresiden presset fram en corner. Remi fikk en perfekt bue på hjørnesparket og der inne foran mål steg Shola til værs - og skallet ballen i nettet på det som var hans hjemmearena i 2018 og 2019.

Nytt dødballmål
Dermed fikk trener Johs nok et svar på tiltale fra dødballansvarlig Luke. Cornermål har vært etterlyst - og som mot Jerv var Shola mannen som brukte hodet i feltet.

Og etter at det gikk nesten 1500 dager med måltørke før de to scoringene mot Jerv i starten av måneden, fulgte altså troppens eldstemann opp med nok en nettkjenning på direkten denne gang.

Anledningen kunne ikke vært bedre. Og med denne trepoengeren la vi godt med press på lagene rundt oss på tabellen. Vi er med!