- Stolt og imponert

Nuñez puttet sitt tiende, mens en tidligere KFUM-spiller sprakk nullen bakover. Det ble uansett et verdig punktum på sesongen i Kristiansand.

START-KFUM 1-1 (1-1). Vi har vært på Sør Arena og spilt viktigere fotballkamper tidligere. Mange husker kampen i 2019 da vi første gang snuste på Eliteserien, men ble stoppet i kvalikfinalen mot de gule og svarte.

Men denne ettermiddagen var det imidlertid lave skuldre og lite som sto på spill for KFUM-kameratene. For etter seieren mot Skeid sist helg har det vært en uke på rød løper for Johannes Moesgaard og gjengen.

Etter å ha brukt en relativt fast ellever gjennom hele høsten gjorde Johs en rekke bytter fra start i dag. Hele den bakre treeren var ny. Abbas, Lassen og Ayoub gikk inn for Tønna, Mo og Shola. Keivan tok plass til venstre i midtbanefireren, mens Teo og Jones fikk sjansen på hver sin side av Nuñez på topp.

Dominerte fra start
Likevel var det et Kåffa-lag med selvtillit som gjøv løs på årets siste 90 minutter.

Allerede etter et par minutter var Teo nære ved å sette inn dagens første. KFUM-gutta broderte seg seg fint framover i banen flere ganger uten at vi klarte å bryte helt gjennom. Etter en periode der Start kom høyere i banen kom kampens første scoring.

KFUM vant ballen inne på Starts banehalvdel, Simen satte fart og slo til Nuñez inne i boksen.

På forunderlig vis og helt ute av balanse viste målsniken igjen sin smartness. Han pirket læret forbi keeper og kunne jublende holde to sprikende hender i været for sin tiende scoring for sesongen.

Noen minutter før pause skulle det skje noe som vi nesten hadde glemt kunne skje. KFUM slapp inn et mål! Sist det skjedde var tidlig i kampen mot Sandnes Ulf 16. september.

Men ingenting varer som kjent evig, og etter 667 minutter med rent bur måtte Emil hente ballen ut av nettet. Og da var det selvsagt en tidligere KFUM-spiller som måtte gjøre jobben.

Alagie Sanyang fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål etter at Emil var utspilt. Samme Sanyang var nære på å gi Start en ledelse like etterpå, men da var Lassen på plass på streken og fikk slengt ut det nødvendige beinet.

Rolig andre omgang
Den andre omgangen ble en omgang som sto i sterk kontrast til det vi opplevde på Intilty for en uke siden. Betydelig lavere hvilepuls, både på bane, benk og tribune.

KFUM hadde mye ball, men klarte ikke å finne veien helt gjennom. Simen fikk en god skuddmulighet, men Start-keeperen var på jobb. I den andre enden måtte også vår siste skanse holde seg våken helt ut. Gultrøyene spilte seg til sjanser som kunne gitt hjemmeseier, men Emil nektet å slippe inn mer enn denne ene.

Dermed ble det uavgjort, og et resultat og en prestasjon trener Moesgaard både var stolt over og fornøyd med.

- Jeg er veldig imponert over det vi gjør her i dag. Vi gjør seks bytter, Start går ut og skal strengt tatt jage et resultat og bygge selvtillit før en kvalik, men vi kjører kampen på en imponerende måte. Vi klarer å holde trykket oppe, sier Johs og mener det sier en hel del om den standarden som er satt i denne gruppa:

- Det er ikke til å legge skjul på at det har vært en spesiell uke for oss alle, og det gjør denne prestasjonen bare enda mer imponerende.

Så får det ikke hjelpe at vi ikke fikk helt sving på den siste pasningen som kunne gitt seier også i den siste ligakampen.

- Tusen, tusen takk for sesongen, gutter. Dette var det siste fra oss i OBOS. Nå venter Eliteserien, avsluttet Johs i sin kampoppsummering – til jubel fra gutta i garderoben.

150 OBOS-kamper
I fem år har OBOS vært hjemmet vårt. Etter 150 kamper med en herlig pakke av spenning og glede, noen nedturer og ufattelig mange oppturer, er det på tide å «si opp» OBOS-medlemskapet.

Nå tar vi nemlig med oss flyttelasset opp til Eliteserien, heldigvis med OBOS med videre som en viktig støttespiller.

De 150 kampene i OBOS-ligaen har gitt oss 67 seire, 40 uavgjort og 43 tap. 260 scoringer riktig vei, og 210 baklengs. Med denne statistikken topper vi soleklart tabellen over de siste fem sesongene i OBOS med 241 poeng. Nærmest på den oversikten er Sogndal med 224 og Sandnes Ulf med 202 poeng.

En ekstra takk til en solid gjeng med profeter som hadde tatt turen til Kristiansand i helga.

Når vi skriver 1. april neste år, er det ikke en aprilsnarr; KFUM er med på å sparke i gang Eliteserien 2024.