Stolt av prestasjonen

Men mål imot og skade på keeper ga en tung avslutning på finalen.

Juniorgutta gjorde en solid finale da de møtte Kharis Academy fra Ghana på bane 1 på Ekebergsletta i ettermiddag. Ghaneserne gikk til pause med en ledelse, og da de la på til 2-0 rett etter hvilen, så det tungt ut for Kåffa-juniorene.

Men – våre unge kamerater hadde ingen plan om å gi seg. Det ble straffe som Juba satte inn til 2-1. Og da Stefan utliknet til 2-2 etter glitrende angrepsspill ble det virkelig liv blant et rikelig antall profeter i sommersola på Ekeberg.

Da var det bittert at Kharis fikk en straffe like før slutt, som de satte sikkert i mål. Ekstra tungt ble det med at KFUM-keeper Oliver ble alvorlig skadet i straffesituasjonen.

- Det er vanskelig å sette ord på hva en føler rett etter denne finalen, da vi fikk den skaden på keeperen vår som var såpass alvorlig, og med han sendt til legevakten, så var det andre ting som betydde mer akkurat der og da, sier trener Kristoffer Fadnes.

Juniorlaget tapte bronsefinalen i fjor, så det uttalte målet i år var å gjøre det bedre enn i fjor.

- Når vi klarte å vinne semi’n, var det ingen vits i å gå for noe annet enn gull, og vi hadde troen på 2-2, men klarte ikke å vippe oppgjøret i vårt favør når vi hadde muligheten.

Han peker på bredden i troppen som en viktig suksessfaktor. Med 21 spillere involvert ar spilletid blitt godt fordelt. Laget består av spillere fra årgangene 2000, 2001 og 2002. Og trener Fadnes tror at vi i denne gjengen har spillere som klubben vil få mye glede av i framtiden.

- Det er selvsagt stor forskjell på Norway Cup og OBOS-ligaen, men flere har fått smaken på voksenfotballen med hospitering på treninger med A-laget, samt i 4. divisjon. Og hvis de jobber godt nok, og hardt nok, vil flere kunne ha muligheten til å nå langt med fotballen, sier Fadnes.

Juniortreneren skal glede seg over prestasjonen i Norway Cup sammen med gutta, men skaden på keeperen legger helt klart en demper på det hele. Rapporter fra sykehuset nå i kveld forteller om brudd i ansiktet og hjernerystelse. 

For klubben var juniorguttas finaleinnsats et flott punktum for en strålende Norway Cup-uka. Vi fikk med oss en sølv, en bronse (jenter 04) og to lag som tapte sine bronsefinaler (gutter 16 elite og gutter 2006). I tillegg har det vært en rekke andre prestasjoner å glede seg over.

Vi har hatt 106 lag i sving - og igjen har denne uka vist hvordan den samler klubben på tvers av årganger. Og hva den betyr av idrettsglede for barn og unge i klubben - fra 6 til 19 år!

Tusen takk til alle frivillge som har stått på gjennom uka! Og til alle som har stilt opp langs sidelinja.

Annonse fra Obos-ligaen: