Stian sendte oss til kvarten på overtid

Vi skal spille kvartfinale i NM!

KFUM-TROMSDALEN 2-1 (1-1). Det ble et cupdrama foran nesten tusen tilskuere på KFUM - og avslutningen var så perfekt som den kunne blitt!

Og i hovedrollen - gutten som startet sin KFUM-karriere for 25 år siden.

Det var spilt halvannet minutt av tilleggstiden. Stian Sortevik fikk ballen i boksen, så opp og trillet inn sitt andre for dagen - og sendte sitt Kåffa til kvartfinalen i cupen.

Kåffa best i gang
Det lå mye i potten da Kåffa og Tromsdalen møttes i sommersola på Ekeberg i ettermiddag.

Ingen av lagene hadde tidligere vært i en NM-kvartfinale.

En titt på OBOS-tabellen skulle tilsi en viss klasseforskjell på lagene, selv om cup som kjent er cup.

Men det første kvarteret var forskjellen synlig. Ballen var stort sett inne på gjestenes banehalvdel.

Basit, som fikk sjansen som midtspiss i dag, presset nesten fram en feil fra keeper i åpningsminuttet. To minutter senere var Daniel nær ved å få en drømmeåpning i sin første kamp på KFUM Arena, men headingen fra vår spillende assistent ble mesterlig reddet av TUILs Viking-innleide keeper Arnebrott.

Hjemmelaget fortsatte kjøret og rullet opp det ene gode angrepet etter det andre, som oftest på vår venstreside ved en aktiv Brix.

Kampens første mål startet imidlertid på motsatt kant. Collett fant Stian inne i banen. Kaptein Sortevik dro seg inn og denget til med sin venstre, og denne gangen måtte keeper gi tapt.

Etter mye nesten og stang ut så langt i år fikk Stian endelig årets første mål, etter sju målgivende pasninger denne sesongen.

Utlikning på første sjanse
Det neste kvarteret kom gjestene mer med, og la press på KFUM med et par cornere.

Rett over halvtimen - på sin første skikkelige sjanse - fikk TUIL sin utlikning.

Ballen ble slått langt, inn bak KFUMs midtforsvar. Der kom en Ringberg i stor fart, rundet keeper Simon og trillet inn 1-1.

KFUM skapte nye sjanser mot slutten av omgangen, men uten å klare å legge det samme trykket på gjestene som ble gjort innledningsvis.

Lagene kunne dermed gå til pause med uavgjort, og det ventet minst 45 spennende minutter til.

To ganger stanga
Kåffa åpnet også den andre omgangen best. Øby var nær ved å bøye inn et frispark med gullfoten, men keeper slo læret i stanga.

Like etterpå ble Brix satt opp, men skuddet gikk utenfor.

Da det var spilt drøye timen fikk Lars sjansen, men heller ikke han fikk nok dreis på avslutningen til å overliste TUILs sisteskanse.

Etter hvert som klokka gikk, var det bare å innse at dette kom til å bli et cupdrama. I løpet av et par minutter omkring 70 fikk gjestene to gigantsjanser. Begge ganger gjorde Simon glitrende keeperjobb.

Nå virket plutselig de blårøde å være nærmest seieren.

KFUM-spillerne ble løpende mellom og fikk ikke etablert spill inne på gjestenes banehalvdel.

Sluttspurt ga resultater
Da klokka rundet 80, satte Kåffa inn en sluttspurt. Først fikk vi frispark inne på 5-meteren etter at keeper plukket opp et keeperspill, men avslutningen fra Stian gikk rett i veggen av TUIL-spillerne.

Like etter var innbytter Moses så nær, så nær å sette inn ledermålet. Avslutningen slo dessverre i innsiden av stolpen og ut.

På overtid slo Stian på tvers til Robin, men dessverre gikk skuddet utenfor.

Men - vi skulle få én sjanse til. Olav satte fart på kanten og ballen havnet i beina til Stian inne i feltet. Kapteinen viste igjen sin ro og fant plass borte til høye for keeper.

Stian stormet mot Profetene - og etter å ha stått imot de siste to overtidsminuttene kunne vi slippe jubelen løs.

Nå kan KFUM-familien glede seg til kvartfinale i cupen i september. Åtte lag er igjen i NM, ett av dem er KFUM-kameratene Oslo!