Sterkt bortepoeng i Plankebyen

Ikke siden 20. mai har vi gått målløse av banen. Da passet det perfekt at vi også tok med oss en smultring hjem fra Fredrikstad. Også det skjedde sist 20. mai.

FFK-KFUM 0-0. - Det er en mannfolk-match. Jeg vet ikke hvor mange innkast og cornere vi sto imot. Helt enormt. Det er lenge siden vi har holdt nullen. Det er jeg veldig stolt av at vi gjør her i dag, sier Johannes Moesgaard til TV2 rett etter kampen.

Fredrikstad og KFUM meldte begge flytting fra OBOS i fjor høst. Ved inngangen til denne matchen hadde de to nyopprykkede lagene gjort seg til naboer på øvre halvdel av eliteserietabellen (nr. 5 og 6).

På KFUM-laget ble det gjort én endring fra sist, med David Hickson inn på venstresiden for Jonas Hjorth. Johannes Nuñez fortsatt ute med skade, mens Dodou igjen kunne ønskes velkommen tilbake i kameratgjengen og troppen.

Det har ikke stått på gode minner fra møtene med Fredrikstad de siste åra. Det siste møtet var imidlertid et aldri så lite mareritt.

For da FFK-gutta var på Ekeberg-besøk i vår, gjorde de kort prosess. 0-2 etter sju minutter og 0-4 inn til pause.

Den historien var heldigvis aldri i nærheten av å gjenta seg denne vakre sommerdagen i Østfold-byen.

Trykket på dødballer
KFUM hadde mest ball innledningsvis og hadde en periode en pasningslek ute på den nye kunstgressmatta, med god vokal støtte fra et solid antall med profeter på søndagstur.

De store sjansene uteble imidlertid og utover i omgangen var det definitivt hjemmelaget som var nærmest en kule i nettet.

En periode handlet det om å overleve rekken av dødballer, der det ble pælmet inn lange høye ballær – fra innkast eller hjørnespark. Trener Johannes Moesgaard har de siste ukene framsnakket guttas evne til å lide seg gjennom de tøffe periodene. For sjelden ledelse uten lidelse.

Det klarte vi også denne gangen og pustet lettet over en pauseprat på 0-0.

Sjansefattig omgang
Den andre omgangen startet ikke helt ulikt det vi så på slutten av den første, der vår mann med hansker definitivt var den som måtte mest i aksjon.

Halvveis i omgangen var vi fortsatt like langt og i et forsøk på å styrke offensiven kastet Johs innpå Sverre Sandal i midten foran for Mame Mor Ndiaye, mens Obilor Okeke fikk sjansen på sin gamle hjemmebane.

Obi satte fart på trommestikkene så fort han hadde mulighet, men som resten av KFUM-laget sleit også han med å finne veien gjennom FFK-forsvaret.

Fem minutter før full tid var han i nærheten av noe da han stormet inn fra venstre og slo flatt inn mot Remi Svindland, men dessverre om opprykkshelten skliende inn litt for sent.

Helt på tampen fikk Niclas Semmen sin første mulighet i Eliteserien, men heller ikke han kunne sørge for at det ble mål på Fredrikstad stadion denne kvelden.

Dermed ble det poengdeling.

RBK next
For første gang siden 20. mai gikk vi målløse av banen, og heldigvis passet det da perfekt at en god keeper Emil kunne forsyne seg av sin første smultring. Også det skjedde sist 20. mai, da vi spilte 0-0 mot Odd.

På en dag der vi aldri helt fikk dreis på vårt offensive spill, er det all mulig grunn til å glede seg over nok et sterkt resultat på en vanskelig bortebane.

- Jeg er alt i alt fornøyd med poenget i dag, sier Johs og mener at laget har tatt steg i denne type kampbilder:

- Hver gang vi legger trykk på ting her i Kåffa som vi vil bli bedre på, så skjer det. Det er mentaliteten i den gruppa her. Tar vi poeng i slike matcher som i dag, så er vi et veldig spennende fotball-lag å følge.

Nå skal vi glede oss til vi tar imot Rosenborg på Ekeberg om en uke. Anledningen for å ta vår første hjemmeseier i Eliteserien kan ikke bli bedre.

<em>Det ble mye dueller, lite sjanser og ingen mål i kampen mellom Fredrikstad og KFUM. Foto: Thomas Andersen / NTB</em>
<em>Emil hadde nok å gjøre i Plankebyen. Foto: Thomas Andersen / NTB</em>
Emil hadde nok å gjøre i Plankebyen. Foto: Thomas Andersen / NTB
<em>Et godt lass med profeter var på plass på Fredrikstad stadion. En god del startet dagen med fotballgudstjeneste i byens domkirke. Foto: Thomas Andersen / NTB</em>