Sterk borteseier i Tromsdalen

Moses matchvinner etter at vi rotet bort en 2-0-ledelse.

TROMSDALEN-KFUM 2-3 (0-2). Det ble lagt et godt grunnlag for en ny trepenger gjennom en solid første omgang på TUIL Arena. Kåffa dominerte fullstendig og ledet 2-0 etter at Øby satte inn 1-0 fra distanse, mens Moses satte inn dagens andre fra kort hold etter et hjørnespark halvveis i omgangen.

Tromsdalen skapte lite, mens KFUM hadde flere andre store muligheter.

Sortevik fikk en scoring annullert. Basit var centimeter fra sin første for året da keeper først slapp ballen mellom beina, men fikk stoppet ballen på streken. I tillegg hadde Moses en gigantsjanse etter en overgangsmulighet allerede etter fem minutter.

Men - det ble altså med de to, og Tromsdalen øynet derfor poeng da de gikk utpå etter pause.

Og før der var spilt ti minutter av den andre omgangen hadde TUIL utliknet gjennom to raske scoringer. Først ved en heading etter corner, så gjennom et skudd fra omtrent 10 meter. På tre minutter så var plutselig hjemmelaget tilbake i kampen og fikk tro på at de kunne dra hjem årets første seier.

KFUM fikk imidlertid festet et grep på kampen igjen og presset på for et seiersmål.

Og i det 78. spilleminutt kunne Kåffa juble igjen. En skikkelig lekkerbisken.

Tore spilte vegg med Fisnik, dro seg lekkert fri i feltet med en hældragning og slo inn til en Moses som kunne sette læret i åpent mål. Hans åttende for sesongen - og dermed likt på ligaens toppscorertrone med lagkamerat Olden Larsen og Sandefjords Engblom.

I de siste minuttene var KFUM flere ganger i nærheten av å punktere kampen. Moses var nær sitt hat trick med et skudd fra distanse, mens Tore dro seg elegant fri i feltet før han avsluttet like over.

Etter nesten 95 spilleminutter kunne målscorer Olav Øby dra i gang Kåffa-ropet foran de tilreisende KFUM-supporterne. Årets femte seier - og vel fortjent!