Steike, det smakte godt!

Endelig! I solsteika - fire dager før nasjonaldagen - kunne vi farge Ekeberg i rødt, hvitt og blått.

KFUM-KONGSVINGER 2-0 (1-0). Det er ikke alltid like deilig å være fotballtrener. Bare spør KFUM-trener Johannes Moesgaard hvordan han hadde det fra det 70. minutt og til vi gikk opp til 2-0 godt inne i overtiden.

- En ubehagelig følelse, innrømmer Johs. 

- Jeg tror ikke det er mulig å skjønne det helt. Det som dere rundt ikke opplever som så farlig, oppleves som en stor mulighet. 

Men – samtidig; når det går bra, så er det ingenting annet i verden Johs ville vært.

Tre deilige poeng
Det er snart et halvt år siden han satte seg i hovedtrenerstolen. Etter en vinter med mange gode svar, gode prestasjoner og seire, var det nok få som trodde han måtte vente til sjuende serierunde før den første triumfen var i boks.

Det har vært gode prestasjoner og kun to tap på første seks, men det siste, lille har manglet. Ikke minst det sene Mjøndalen-målet sist var vond å svelge.

Derfor var det så uendelig godt når han endelig kunne putte den første trepoengeren i OBOS-banken.

- Det føles litt som det er noe en må bli ferdig med. En må ha en seier i boks før vi nå kan se framover, men i dag har vi mye å glede oss over og bygge videre på, i tillegg til tre deilige poeng, oppsummerer Johs der han står og puster ut etter en heit ettermiddag på KFUM Arena.

Men det startet ikke så bra.

KIL-press fra start
Johs mønstret den samme elleveren som startet kampen i Mjøndalen for en uke siden. Det var en kamp vi i store perioder dominerte totalt. Slik åpnet ikke ettermiddagens forestilling.

For da hadde KFUM-gutta mer enn nok med å stå imot et aggressivt KIL-lag.

Vi kom oss aldri skikkelig ut, klareringene var halvveise, vi kjørte oss stadig fast i motstanderbein og maktet ikke å etablere spill inne på gjestenes banehalvdel.

Nå klarte ikke Kongsvinger å presse fram de helt store sjansene, men de hadde en på utsiden av metallet fra spiss vinkel etter å ha spilt seg enkelt gjennom på vår høyreside.

Kåffa kom etter hvert bedre med og var nære ved å komme oss til det helt store foran KIL-målet et par ganger.

- Det skjer ikke så ofte at vi blir så presset her hjemme, men Kongsvinger er et godt lag og spiller smart. Heldigvis får vi justert oss inn, og kommer oss mer inn i kampen, sier Johs.

Det var derfor ikke helt ut av intet at vi kom oss til et ledermål.

Dodou fikk grep om kula omtrent ved midtstreken og satte fart framover. Der så han Obi som kom inn fra venstrekanten. Dodou leverte perfekt. Obi tok en rask touch med utsiden av foten før han rappet til med innsiden av den samme foten til å banke læret opp i motsatt kryss. 

Utsøkt.

Både forarbeid og sluttprodukt.

Til enorm glede og lettelse for KFUM-benken.

- Det var en fantastisk følelse som vi kunne ta med oss inn til pause.

Debut for Teo
Vareopptellingen inne i garderoben tilsa at Robin og Sverre måtte ut. Inn med Nunez og Teo. Sistnevnte til sin OBOS-debut for Kåffa.

Svarene som ble gitt av disse to og øvrige innbyttere var noe av det som gledet sjefen i dag.

- De som kommer inn leverer virkelig. Det er sånn det har vært i KFUM, og det er sånn det må være.

Selv om Kongsvinger får lagt mye press på oss utover i den andre omgangen, var det få av sjansene som var av det fete slaget. En heading over mål og et frispark fra god posisjon som gikk like utenfor var det nærmeste gjestene kom.

Og i stedet for utlikningen vi fryktet, fikk vi målet som kunne roe KFUM-nervene.

Mannen bak; innbytter Nunez. Fra distanse fikk vår nummer 9 drømmetreff.

Etterpå var stemningen bokstavelig talt helt opp under taket i garderoben der Johs måtte gi nykommerne en kort innføring i seiersropet før det gjallet "TRE POENG!" inne i KFUM-hallen.

- Vi scorer to mål igjen, i tredje kamp på rad, og i dag klarer vi også å stenge igjen bakover og holder nullen for første gang i år. Nå kan vi virkelig glede oss og se fram til 16. mai på Fredrikstad stadion, sier Johs som håper mange KFUM-kamerater tar turen dagen før dagen.

Men først skal han og gutta smake litt ekstra godt på seiersfølelsen.

_P8A3459.jpeg

 

Annonse fra Obos-ligaen: