Statsministeren besøkte KFUM sitt gatelag

Jonas Gahr Støre - Jeg vil sitere en tidligere pave «Av alle uviktige ting er fotball viktigst!»

Statsminister Jonas Gahr Støre, sammen med helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol og kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery likte det de fikk høre, se og prøve ut under møtet med fotballstiftelsen og gatelaget til Kåffa.

Dette var Støre sitt andre gatelagsbesøk – forrige gang var i Bergen i 2019.

Siden den gang har samfunnsprosjektet vært i strålende utvikling. Antall gatelag er mer enn doblet på landsbasis, og spillerne våre på Ekeberg har vist stort utbytte av synergiene i en gruppe som bringer frem det beste i oss.

Støre oppsummerer blant annet dagen slik: - Det er klubben og felleskapet som skaper sterke dager. Jeg vil berømme klubben for dette. For å sitere en tidligere Pave; «Av alle uviktige ting er fotballviktigst!» Og med dette er fotballen et utrolig virkemiddel. Det kan skape et felleskap for de minste ungene våre, og helt opp og gjennom generasjoner og livssituasjoner!

Totalt oppsummeres den samfunnsøkonomiske gevinsten til mer enn 430 millioner kroner årlig. I tillegg er det betydningsfulle gevinster samfunnsøkonomene ikke klarer å tallfeste, men som har stor verdi – herunder mestring, tilhørighet og ikke minst bedre livskvalitet for alle pårørende.

Dagen idag gjorde inntrykk på flere med sterke historier. Dette i en symbiose sammen med jordnære og imøtekommende landsledere ble det til en flott dag for både spillere og ledere.

Takk for besøket Jonas, Ingvild og Lubna!

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter