Solid mot Sarpsborg 08

1-1 - og mange plusser i boka etter treningskampen mot Eliteserie-laget.

SARPSBORG 08-KFUM 1-1 (0-0). Årets tredje treningskamp sto på programmet i ettermiddag. Etter en ok gjennomkjøring mot Ull/Kisa og en svak prestasjon mot FFK, ble dagens match i Sarpsborg et godt steg i riktig retning.

Allerede i åpningsminuttene kunne – og burde – KFUM tatt ledelsen.

Først snuste Alagie Sanyang på sitt første KFUM-mål etter en dødball, og like etterpå fikk David Tavakoli en gigantsjanse. Midtspissen snappet ballen fra keeper Aslak Falch, men fra hjørnet av femmeteren satte han avslutningen for åpent mål utenfor.

Omgangen fortsatte i et godt spor for de røde og hvite. Kåffa var aggressive, hadde mye ball og spilte ved flere anledninger ut sin Eliteserie-motstander.

Hoseth i stanga
Som da klokka tikket mot halvtimen. Kjapt og hurtig kombinasjonsspill endte til slutt med at Sortevik satte opp Hoseth til høyre. Han dro seg inn i banen og satte læret med venstrefoten i stanga. Millimeter fra sin andre KFUM-scoring i sin tredje kamp der for spilleren som kom fra Ullern i vinter.

Lagene gikk til pause med 0-0, men etter en omgang der våre gutter var klart best og nærmest nettkjenning.

KFUM startet også best etter pause, men utover i omgangen kom hjemmelaget mer med.

Gavmildt
Og det var Sarpsborg som skulle få dagens første mål litt før det var spilt en time på kunstdekket. Den kom etter dristig KFUM-spill midt i banen der vi ble hardt straffet.

Østfoldingene brøt og kom i overtall mot KFUM-forsvaret. Sjansen ble utnyttet elegant ved at Jørgen Strand Larsen løftet ballen i nettet.

Ikke mange minutter senere fikk KFUM sin fortjente scoring, men om vi var gavmilde ved ledermålet var vertene ditto gavmilde ved utlikningen. Keeper kom på halvdistanse på et framspill mot Yannis, og da en Sarpsborg-spiller skulle rydda unna, dundret han ballen via en medspiller og ballen rullet i mål.

Begge lag hadde sine muligheter i løpet av den siste halvdelen av omgangen. Helt på tampen fikk vår nye Rasch – unggutten Håkon – en fin sjanse. Skuddet fra skrått hold ble stoppet av en benparade fra keeper.

Helt på tampen måtte vår sisteskanse, Simon Thomas, ut i full strekk på et godt slått frispark.

Dermed endte det 1-1 i det som absolutt må beskrives som en oppløftende kamp der det er mye å ta med seg videre i oppkjøringen.

Blant annet fikk Fredrik Kristensen Dahl en fin debut på venstrebacken, kaptein Sortevik hadde funnet fram dirigentstokken, midtspiss Tavakoli var mye involvert i kombinasjonsspill i og rundt boksen og det ble lagt ned en solid arbeidsinnsats over hele linja.