Sluknet etter drømmestart

Vi fikk en perfekt start med tidlig scoring, men resten av kvelden ble en skuffelse. Like før slutt fikk KIL scoringen som satte en stopper for Eliteserie-drømmen for denne gang.

KFUM-KIL 1-2 (1-0). Det var full fyr fra start på Intility!

Først lyste Profetene opp høstkvelden med bluss for å markere inngangen til en ny kvalikreise. På banen svarte gutta med å tenne gnisten på direkten.

Robin vispet inn frisparket fra høyre. Ballen klasket borti en KIL-spiller før Simen Hestnes kunne møte læret med støvelen som satte inn 1-0 før det var spilt to minutter.

En drømmestart på KFUMs tredje Eliteserie-kvalik på fire sesonger!

Resten av kvelden ble alt annet enn det vi håpet på...

Svak KFUM-omgang
For i stedet for å fortsette der vi startet, sIuknet KFUM-gutta.

I resten av omgangen var det nemlig minimalt å varme seg på av KFUM-spill, mens optimismen steg blant bortesupporterne.

Bare minutter etter vårt ledermål var det nesten for gjestene da de kom seg rundt på høyresiden. Heldigvis gikk skuddet fra Eric Taylor rett på Hammer som sto godt plassert rett foran mål. KIL hadde også flere situasjoner som var nær ved å gi gevinst.

På overtiden kunne alle KFUM-kamerater puste frostrøyken lettet ut igjen.

Igjen var oppskriften; rundt på høyresiden, og igjen var Taylor mannen som fikk plass i feltet. Denne gangen til side for mål fra god posisjon.

Til tross for ledelse, var det med andre ord nok å ta tak i under pausepraten for Isnes og co.

Det ga ingen umiddelbar respons.

Frispark-scoring
For før to minutter var spilt av den andre omgangen var det igjen tid for et frispark med uttelling. Denne gangen var det Kongsvinger som fikk sjansen fra død ball, midt foran mål.

KILs nr 10, Lars Kristian Krogh Gerson, løftet ballen over muren. Brauti fikk ikke nok hånd på læret – og dermed var vi like langt.

I minuttene som fulgte trykket blåtrøyene på for et ledermål. I en periode klarte Kåffa å løfte spillet, men med lite brodd i siste tredel av banen.

Tjue minutter før slutt havnet ballen igjen i beina til Simen inne i feltet etter et frispark, men denne gangen gikk avslutningen i en forsvarsspiller og over mål.

Det var likevel en visitt i KIL-boksen som ga oss håp om at vi kunne stå igjen med billettene til kampen i Kristiansand om noen dager.

De neste minuttene var det vi som tok føring på kampen. Optimismen steg i profetleiren som sang ut om «mannen som får oss opp igjen».

Slik skulle det likevel ikke gå. I alle fall ikke i år.

Sent vinnermål
For i det 89. spilleminutt fikk Kongsvinger lempet en ball inn i bakrommet.

Martin Hoel Andersen la til rette for seg selv med en perfekt touch, og vippet like elegant inn målet som satte en stopper for sesongen 2022 for KFUM-kameratene.

Dermed ble det en skuffende avslutning på det som tross alt har vært en fantastisk sesong. I tidenes OBOS-liga tangerte vi 4. plassen fra 2019 med ny poengrekord.

Akkurat i kveld var det likevel en fattig trøst for Isnes og co.