Slik vurderer Isnes 2021-stallen

Samler troppene i dag.

I dag samler Jørgen Isnes troppene igjen for fellestrening. Et slags andre forsøk på å starte oppkjøring for fullt mot seriestart 6. april. Borte mot Jerv.

- Vi fikk kun fem økter med fotball i januar, så det vil smake godt å kunne være på ball igjen. Vi lar oss ikke stresse, vi har god tid til å få trent på det vi skal, sier KFUM-treneren.

Han finner også grunn til å skryte av sine spillere.  

- Gutta er flinke til å ta imot beskjeder på kort varsel, og være løsningsorienterte. Vi har kommunikasjon hver eneste dag om status, og egentreningene blir fulgt opp med registrering. At beskjedene er litt frem og tilbake, gir oss alle omstillingsutfordringer, men jeg synes det er håndtert godt av alle.

Nesten komplett

De spillerne som er her i dag, har alle en god forutsetning for å prestere godt i OBOS-ligaen.

— Jørgen Isnes
Stallen for 2021 er ganske nær å være komplett, med avtalene med Robin og Stian den siste uka. Fortsatt kan det bli endringer, men Isnes er godt fornøyd med gjengen han har på lista.

- De spillerne som er her i dag, har alle en god forutsetning for å prestere godt i OBOS-ligaen. Vi har snart dobbel dekning i alle posisjoner, og har ulike type ferdigheter i laget. Det gjør at vi kan sette opp lag som har komplimentere ferdigheter. Slik det ser ut i dag, ser vi for oss at vi skal inn med 1-2 nye i det fremste leddet (spiss/kant), sier Isnes.

ÅRETS A-LAGSSTALL 
Her er en Isnes’ vurdering av stallen, lagdel for lagdel, slik den ser ut på dagen da oppkjøringen går i gang igjen for fullt.

KEEPERE: Her har vi Alex Pedersen, Knut Skjærstein og Jonathan Ådlandsvik. Et godt keeperteam, styrt av keepertrener Miki. Keepere med ulike ferdigheter og som pusher hverandre i treningshverdagen. Alex og Knut, begge 25 år, spilte en del hver i fjor. Førstnevnte fikk 10 kamper, mens Knut sto 14 matcher etter å ha kjempet seg tilbake fra skade. En god treningshverdag for Jonathan, som er født i 2003. Nå er alle skadefrie, noe som ikke var tilfelle på tilsvarende tidspunkt i fjor.

STOPPERE: Jørgen Hammer, Mansour Gueye, Jacob Stubberud og Aaron Kiil Olsen. Fire stoppere som innehar noen ulike kvaliteter. Her har vi ledere i de to eldste. Aaron og Jacob er unge stoppere som kan få god læring gjennom de to eldste, og samtidig ta opp kampen om plassen i laget. I Aaron, som kom fra Bærum i vinter, har vi også fått inn god fart i den sentrale delen av forsvaret. Jacob fikk notert seg for fem kamper i fjor, og er sugen på mer spilletid på dette nivået i 2021.

BACKER: Christopher Lindqvist, Keivan Gandeimini, Fredrik Dahl og Dodou Gaye. De tre førstnevnte kom før eller i løpet av 2020-sesongen, Dodou kom seg tilbake i godt slag etter en sesong med mye skader. Bra med fart, 1 vs 1-ferdigheter offensivt og def. Samtidig har vi backer som kan bekle begge sider. I Keivan, fra Skeid i fjor, har vi en tobeint spiller, som er like god med begge bein. I fjor økte målpoengene for backene og vi håper det fortsetter i 2021. Noe skadeutsatt ledd i fjor, men krysser fingrene for at de er alle klare gjennom vinteren og i sesong.

MIDTBANE: Moa Mahnin, Robin Rasch, Vegard Holsæther, Remi Svindland, Stian Sortevik, Håkon Stavrum, Tore Sørås, Håkon Hoseth, Rahul Sharma. Herlig blanding av veteraner og unge, sultne gutter. Et ledd med mange spillere, men også spillere som kan håndtere andre posisjoner i banen. I dette leddet har vi spillere som kan styre spillet godt. Samtidig er det spillere med løpskraft og gode tekniske ferdigheter som vi er avhengig av i denne posisjonen. Mange valgmuligheter her. Ekstra gledelig å ha Tore tilbake. Viktig spiller i 2019, ute hele 2020 med skade. Holsæther er ny junior som er tatt opp. Gjorde solide treninger med a-laget i fjor, og var en nær en debut. Som Rahul er han født i 2003. Rahul er nå tilbake fra skade, og det blir spennende å se hva slags vinter han får.

KANTER: Fisnik Kastrati, Juba Moula, Alagie Sanyang. Kanter med x-faktor og med målpoeng i seg. I denne posisjonen kan også flere av de nevnte midtbanespillere ta plass. Det gir oss mange valgmuligheter, vurdert inn mot kampbilde, kampplan, form osv.

SPISSER: David Tavakoli. Målscorer, oppspillspunkt og en smart spiller. Toppscorer i fjor med åtte mål. En posisjon hvor vi har flere andre også som kan gjøre solid jobb. Alagie og Juba ble brukt litt i fjor, men også Stian hadde flere kamper i denne posisjonen i 2020.

Foruten denne gjengen er det flere unggutter som får smake på nivået i vinter.

- Akkurat nå er det Aksel Potur og Birk Martinsen. Dette er spillere som er siste års junior, og de vil nå bli kartlagt og gitt muligheten i trening og kamp. Etter disse to har vært oppe, vil Niloshan og flere av de mest spennende juniorene få muligheten på trening og kanskje kamp. I utgangspunktet varer en hospitering i tre uker, sier Isnes.

NB! I utgangspunktet skulle gutta ut i treningskamp mot Skeid allerede nå på lørdag. Den er avlyst. 
 

HER ER VINTERENS TRENINGSKAMPER:
(ingen av kampene spilles på Ekeberg. Oppdatert 2/2-21)

FFK 12. februar - kl. 17.00 (Østfoldhallen)
Sarpsborg 20. februar - kl. 14.00
Nordstrand 24. februar - kl.18.00
HamKam 5. mars, kl. 13.00 (Valdreshallen)
Ull/Kisa 12. mars - kl. 14.00
Vålerenga 19. mars - kl. 13.00
Strømmen 27.-29. mars, ikke bestemt tid

Annonse fra Obos-ligaen: