Skrev et nytt mesterstykke i Ibsens by

To kunstmål og et sikkert straffemål fra Robin. Tre nye poeng og opp i 33 totalt.

ODD-KFUM 1-3 (1-2). Brødrene Njie var i fokus før kampen på Skagerak Arena i kveld. De to gutta fra Holmlia skulle også spille en viktig rolle ute på det grønne teppet.

Lillebror Bilal satte fart i Odd-laget på direkten og var bare en dårlig touch unna å komme alene med keeper Emil Ødegaard før det var spilt et halvt minutt.

Etter dette fulgte et kvarter der det ikke skjedde all verden, i alle fall ikke i det området der fotballkamper avgjøres.

Ut av intet kom det likevel en scoring. Nevnte Bilal presset fram en corner.

Den ble svingt inn mot første stolpe. I et kaos av spillere dunket læret via en spiller og i mål. 1-0 til hjemmelaget.

Endelig for Moussa
Det gikk nesten et kvarter til før det var noe å skrive hjem om fra Henrik Ibsens by. Da ble det imidlertid levert lyrikk som fortjener plass i Moesgaards samlede verker.

Johannes Nuñez fram til Moussa, et par touch framover i banen, inn til kaptein Robin Rasch som fant Nuñez med et lekent hælspark, igjen rett fram til Moussa som tok en touch med venstra før han satte et fantastisk punktum.

Hans første mål for året og hans første eliteseriescoring siden han puttet for Stabæk i september 2018. Det var en scoring alle KFUM-kamerater unnet deg, Moussa!

Utover i omgangen hadde Kåffa mest ball, mot et lavtliggende hjemmelag.

Noen minutter før pause skulle vi også få ledermålet.

Simen Hestnes gikk i bakken i feltet idet han skulle spille fri Jonas Hjort til venstre.

Der og da inntraff scenen som kommer til å rulle på sosiale medier de neste dagene.

Synkront sklei Hjorth og dommeren i svart og deiset i kunstgresset. På vei opp igjen – i knestående – pekte mannen i svart mot straffemerket.

Fra 11 meter gjorde kaptein Rasch ingen feil. Keeper til venstre og kula sikkert i nota.

Lagene gikk til pause i det som må være maks uttelling for den nøytrale tilskuer. Tre mål på tre skudd på mål.

Kunstscoring
I pausen måtte dessverre målscorer Moussa forlate banen fordi det ifølge trener Johs «nappet i låret da han skjøt». Kjedelig, men tipper det var verdt det…

Den andre omgangen startet omtrent som den første. Med mye KFUM-ball.

Etter hvert skulle også sjansene komme.

Og et drøy kvarter før slutt – også en ny perle av en scoring.

Vår nummer 9 har gjennom sesongen vist at han trives på denne scenen. Nå var det på tide å levere igjen. Denne gangen med Amin Nouri i en sentral birolle.

Nouri løftet ballen over Odd-forsvaret, der timet Nuñez løpet perfekt og fikk på kunstnerisk vis skyflet ballen bort via den lengste stolpen og i mål.

Hans tiende scoring for sesongen!

Til tross for at laget fra Skien er på desperat poengjakt var det KFUM som fikk mest tid med ballen og som skapte mest.

Og da heller ikke Leon Hirens avslutning traff under tverrliggeren da han fikk sjansen ti minutter før slutt, handlet det om å trygge hjem tre poeng til Ekeberg.

Med 33 poeng er vi utvilsomt et langt steg nærmere ny kontrakt i Eliteserien.

Nå kan vi imidlertid la serie være serie, og se fram til cupkvartfinale mot Stabæk søndag om en uka.

Jubel etter Moussas utlikning. Foto: Trond R. Teigen / NTB