Sjelden har KFUM-Arena vist seg fra en bedre side!

At det nok en gang ble scoret mange mål på KFUM-Arena bør ikke komme som noen overraskelse på noen.

Etter en intens fotballkamp med en fantastisk ramme der både hjemmefans, bortefans og nøytrale fans fikk valuta for pengene ble det til slutt Odd som trakk det lengste strået og kan drømme videre om cupfinale på Ullevål.

Men det var lenge spennende. 

Scoring mot spillets gang

Dagens KFUM-lag leverte en tidvis svært god førsteomgang på hjemmebane, og presset de hvite og sorte tilbake i lange perioder de første 45 minuttene. 

Det føltes derfor ekstra ekstra tungt når eliteseriens toppscorer sendte bortelaget i ledelsen etter halvtimen spilt. Sebastian Jarl fikk hodet på en godt innlegg fra Odds Markus Kaasa, bare for å se at Torgeir Børven var først på ballen i returrommet og banket inn 0-1 på hel volley. 

Unggutten Jarl som kom til Kåffa fra Sarpsborg 08 i sommer måtte steppe inn i midtforsvaret på kort varsel etter at Jørgen Hammer som har slitt med sykdom denne uka måtte gi seg underveis i oppvarmingen.

Holdt bare nesten til pause

Bortesupporterene hadde knapt rukket å sette seg igjen før vi fikk ny scoring på Ekeberg. Denne gangen var det hjemmelaget som fant nettmaskene. 

Stian Sortevik hadde før kampen fått beviset på at han er kåret til tidenes beste KFUM-spiller, og viste prov på noen av ferdighetene som har sendt han til topps i kåringen når han mottok ballen inne i 16 meteren, snurret rundt et par Odd-spillere og serverte David Tavakoli på bakre stolpe. 

Målsniken Tavakoli fikk hodet på ballen og sendte et fullsatt KFUM-Arena til himmels med utligningen. 

1-1 var fortjent og det så ut til å holde inn til pause.

Så bestemte Odd-spillerne seg for å vise at det faktisk er divisjonsforskjell på OBOS-ligaen og Eliteserien.

En kontring med fart, timing og presisjon endte på pannebrasken til høyreiste Lauritsen på bakre stolpe. Han hadde ingen problemer med å stange Odd tilbake i ledelsen, en ledelse som holdt helt inn til pause.

Eventyrlig mulighet til å utligne

Den andre omgangen ble en stillingskrig der begge lag nøyde seg med småfarligheter frem til det 68 minutt. 

Simen Vedvik hadde kommet inn for Yannis på kanten, og etter å ha jaktet et svakt tilbakespill var han plutselig helt alene med Sondre Rossbach. 

Den vanligvis så treffsikre venstrekanten prøvde å curle ballen rundt Odds sisteskanse, men en fantastisk benparade hindret ny utligning.

Istedenfor var det en annen innbytter som skulle avgjøre kampen. Filip Møller Delaveris presenterte seg i Eliteserien med to scoringer sist runde og ville ikke være noe dårligere i dag. 

Oslo-gutten parkerte et passivt KFUM-forsvar og banket inn 1-3 med venstrebeinet til ellevill jubel fra bortefansen. 

Men kampen var ikke avgjort helt ennå. 

Ny spenning i kampen

Et flott KFUM-angrep endte til slutt hos Lars Olden Larsen inne i boksen, og endelig satt den igjen for vårens store spiller i OBOS-ligaen som satt inn 2-3 etter 80 minutter og virkelig vekket hjemmepublikumet på ny. 

Isnes og co satset alt på en ny utligning og sendte alle mann i angrep de siste minuttene av kampen og da gikk det som det ofte gjør mot de beste lagene.

Med to raske scoringer fra Vebjørn Hoff og Delaveris på ny, endte det til slutt med et 2-5 tap for våre effektive og velspillende gjester fra Skien. 

Men for en fest det ble – tusen takk til alle som møtte opp på stadion, alle som har hjulpet til i klubben og alle som støttet oss gjennom 90 minutter. Sjelden har KFUM-Arena vist seg fra en bedre side! Takk for kamp.

Annonse fra Obos-ligaen: