Simen løper videre for Kåffa

Signert avtale til sommeren 2026.

Han har en fortid i både Vålerenga og Skeid. Nå har Simen Hestnes bestemt seg for å være med på å forsvare Oslos ære i Eliteserien i KFUM-drakt de kommende sesongene.

- Det hele er veldig spesielt. Surrealistisk. At vi skal være det eneste Oslo-laget i Eliteserien, sier Simen til Kåffa.no.

Lystløperen
Han var junior i VIF og snuste på et opprykk til a-laget der i 2015, men det ble med et innhopp i en tidlig NM-runde. Etter studier i USA vendte han tilbake til Oslo-fotballen der han markerte seg i Skeid-drakta. 

De to siste sesongene er det imidlertid KFUM som har fått glede av de enorme hestneskreftene.

Få – om noen – la ned flere meter i OBOS-ligaen enn det Ski-gutten gjorde i 2023.

Fyren med konstant løpetid pusher som regel 13-14-15 kilometer i løpet av en kamp. Det betyr at det ble tilbakelagt sånn borti 45 mil på OBOS-baner i 2023. 

Han var den KFUM-spilleren med flest minutter på banen i 2023 – 48 timer og 33 minutter. Og krydret det hele med en bra samling målpoeng (5 mål, 4 målgivende).

Fulltid med ball
Nå er Simen bokstavelig talt klar til å ta nye steg som fotballspiller. Og kanskje vel så viktig, slik han vurderer det: raskere steg som fotballspiller.

- Jeg skal kanskje ikke løpe flere meter enn det jeg gjorde i år, men helst løpe raskere meter. Målet er å gjøre denne kroppen så eksplosiv som mulig, sier Simen med et smil.

Og fra 1. januar er det all-in som fotballspiller for 27-åringen. 

Han har tatt en litt annerledes reise enn mange andre på veien til Eliteserien. Da han ikke fikk den helt store a-lagssjansen i Vålerenga rundt 2015, tok han turen til USA. I Ohio kombinerte han fotballspill med finansstudier.

Da han kom hjem, fullførte han sin master og nå i år har han kombinert OBOS-spill med 50 prosent stilling som analytiker i selskapet MarchFirst.

- Jeg er veldig fornøyd og ganske stolt over at jeg har klart å kombinere det, og at jeg ikke synes det har gått veldig utover fotballen. Det er likevel ikke til å legge skjul på at det tidvis har vært krevende. Nå slutter jeg i jobben og får fullt fokus på fotballen. Det blir spennende, men samtidig nødvendig, sier Simen.

Vi vet utmerket godt at det er en voldsom jobb som skal gjøres gjennom vinteren.

— Simen Hestnes
For han vet at det er en ny virkelighet som venter på det øverste nivået.

- Vi har rukket å lande litt nå etter opprykket, og vi vet utmerket godt at det er en voldsom jobb som skal gjøres gjennom vinteren. Det er likevel en skikkelig motivasjonsboost for hele gjengen.

Midtbanespilleren er svært spent på året som ligger foran. Det er ingen hemmelighet at andre klubber har snust på spilleren som havnet som nummer fem på NTB-børsen i 2023.

Saken fortsetter under bildet.

KÅFFA-OPPRYKK-20231105-180.JPG
Foto: Nyebilder / Thomas Bjørnflaten

Skal slå nedenfra
Likevel er ikke hovedpersonen selv veldig overrasket over at han blir å se i rødt og hvitt også i 2024.

- Jeg har ønsket å bruke litt tid på valget mitt, men jeg har vært veldig innstilt på at det jeg ville være med KFUM opp.

Og det handler også om at han trives veldig på Ekeberg, og har stor tro på at han skal være del av en gjeng som kan overraske.

- Det er selvsagt en veldig viktig del av valget mitt. Jeg trives veldig godt med trenere og spillertypene her. Nå skal vi opp i Eliteserien. Vi er uprøvde, noe som kan slå begge veier. Men jeg tror det kan passe oss å slå nedenfra. 

Denne uka var TV2s Jesper Mathisen tidlig ute med et tips for Eliteserien 2024, selvsagt med KFUM på 16. plassen.

- Jeg tror vel ikke noen tør å gjøre noe annet, men jeg har trua på at vi kan bite fra oss. Vi har møtt lag fra Eliteserien i cuper og treningskamper, og flere av de lagene der er ikke ekstreme på noen som helst måte, sier Simen som har signert med KFUM fram til sommeren 2026.

Det er ingen tvil om at Simen-signaturen er en julegave mange profeter har ønsket seg.

Trener Johannes Moesgaard er glad at de to "kontraktsløse" – Nuñez og Hestnes – nå har re-signert for Kåffa. 

- Simen er en meget viktig mann for oss. Stor motor, komplimentert med målpoeng og rå arbeidsmentalitet. Jeg har stor tro på at han vil markere seg også et nivå opp, sier Johs.

KÅFFA-OPPRYKK-20231105-168.JPG
Foto: Nyebilder / Thomas Bjørnflaten



Simen Hestnes

  • Født: 5. februar 1996

  • Posisjon: Midtbane

  • Tidligere klubber: Ski, VIF, Skeid

  • KFUM-kamper/mål: 69/11

  • Aktuell: Signert ny kontrakt, til sommeren 2026.

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter