OBOS-ligastart tidligst i siste del av mai

NFF, Norsk Toppfotball og Toppfotball Kvinner har besluttet å utsette seriestarten ytterligere.

Med utgangspunktet i myndighetenes utvidelse av perioden for smitteverntiltakene, har Norges Fotballforbund (NFF) i samråd med Norsk Toppfotball (NTF) og Toppfotball Kvinner (TFK) besluttet å skyve seriestarten ut til slutten av mai. En oppstart helgen 23.-24. mai vil gi mulighet for to runder før Norges planlagte playoff kamper i juni, skriver partene i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

16. mai pekes på som en tidligst mulig kickoff-dag. Det tas selvsagt forbehold om videre tiltak og restriksjoner fra myndighetene, men målet er å starte opp sesongen med publikum til stede.

- Det er fortsatt mye som er uavklart, men blir det start omkring disse tider, skal vi være klare, sier daglig leder i KFUM, Thor-Erik Stenberg.

Samtidig arbeides det med ulike typer scenarioer for gjennomføring av alle turneringene herunder norgesmesterskapene. Målet er at turneringene skal gjennomføres med normalt antall kamper.

- Vi får bare vente å se hva som blir det endelige utfallet. Nå handler det i første rekke om å få kontroll på smitten i landet vårt, og da må vi alle innordne oss etter myndighetens anbefalinger. Når det gjelder oppstart av breddefotballen, har ikke det vært oppe til vurdering ennå, sier Stenberg.

Trener Jørgen Isnes er ikke redd for at det ikke skal være en topptrent stall som står klare uansett når dommeren blåser i fløyta.

- Gutta har sitt treningsopplegg og det er mer enn hardt nok. De er utrolig flinke og følger dette meget bra. Vi vet at vi i tillegg får en måned oppkjøring, når man trekker bort tiltakene og man har kontroll på situasjonen. Det kan hende det blir noen endringer underveis i opplegget, slik at det både er variasjon og motivasjon i det individuelle programmet, sier Isnes.

Annonse fra Obos-ligaen: