- Forstår at seriestarten flyttes

A-laget må vente til mai før de kan spille om poeng i OBOS-ligaen 2021.

Seriestarten i Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen og PostNord-ligaen er utsatt til 1. mai-helgen. Det har Norges Fotballforbund (NFF) besluttet i samråd med Norsk Toppfotball (NTF), Toppfotball Kvinner (TFK) og Divisjonsforeningen (DF).

- Vi har f​​​​​​ull forståelse for at den nå flyttes. Først og fremst på grunn av smittesituasjonen i enkelte deler av landet, men også med tanke på at vi må få muligheten til å komme oss inn i kampmodus fysisk sett. Å hoppe inn i et seriespill når, med få eller ingen treningskamper for flere spillere vil være risikabelt, sier KFUM-trener Jørgen Isnes.

Han skulle gjerne sett at fotballen rullet, fordi han tror det kunne vært et lysglimt for mange.

- Allikevel ser vi inn i vår egen stall at det kan være godt med de ekstra ukene dette gir. En del spillere som snart er tilbake fra skader, og med Oslos smittesituasjon, så skal det veldig lite til før noen må inn i ventekarantene eller karantene. Nå får vi litt ekstra tid til å nærmes oss standarden vi burde være på rent fysisk og taktisk både som lag og individ. Det har vært en trøblete oppkjøring, men det tror jeg det har vært for mange, sier Isnes.

Tett kampprogram
Toppserien og 1. divisjon skulle etter planen startet 20. mars, og det ble for noen uker siden avgjort at den måtte utsettes. Nå er alt av seriespill i toppfotballen utsatt til mai.

- Vi har stor forståelse for at i en krevende situasjon med økende smitte i deler av landet at fotballen må være med å redusere reiseaktivitet. Vi utsetter derfor all seriespill til mai. Dialogen med myndighetene er god, men signalene vi har mottatt går tydelig i en retning om at det er for tidlig å åpne opp. For å skape forutsigbarhet tar derfor fotballen dette nå til etterretning og utsetter oppstarten. Under rådende omstendigheter kommer opprinnelig oppstart for tidlig, sier leder av NFFs konkurranseavdeling, Nils Fisketjønn.

- For å kunne starte opp med et krevende seriespill er man avhengig av tre-fire uker med normal oppkjøring. Medisinsk er det viktig å forberede spillerne på en lang sesong med tett kampprogram, fortsetter han.

Fisketjønn forteller at gjennomføringen av sesongen nå blir mer krevende fordi kampene skal gjennomføres innenfor et kortere tidsintervall.

- Den kommende uken vil en vurdere nærmere detaljene i seriespillet, herunder hvordan sluttspill, kvalifiseringsspill og NM skal kunne gjennomføres, avslutter Fisketjønn.

Annonse fra Obos-ligaen: