Seriestart for a-laget første uka i juli

Oppstart for OBOS-ligaen 2020 satt.

Årets første OBOS-ligaseier! I dag ble det satt en dato for oppstart av ligaen 2020. Norges Fotballforbund (NFF) besluttet i dag at OBOS-ligaballen kan rulle fra den første uka i juli, innenfor de rammene som er satt. 

- Det er selvsagt en lettelse og stor glede at vi har kommet hit vi er nå. Det har vært en lang, men god prosess, godt ledet av NFF, sier daglig leder i KFUM, Thor-Erik Stenberg.

Det er også besluttet at lagene i OBOS-ligaen kan starte med kontakttrening i neste uke.

- Det er viktig å understreke at dette kun gjelder a-laget, og kun de som står i det strenge kontrollregimet som er vedtatt for toppfotballen, sier Stenberg.

Serieoppsettet vil være klart i løpet av relativt kort tid. Det som er sikkert er at det opprinnelige serieoppsettet er skrotet, og at det i de første rundene vil prioriteres kortreiste kamper. Hvor langt sesongen vil strekke seg, er heller ikke helt klart.

- Nå er det viktigste steget tatt, så er det fortsatt mye som skal gjøres før vi er klare for seriestart, men vi skal være godt forberedt som klubb for å ivareta smittevernhensyn og laget skal være godt rustet når det endelig skal spilles om poeng. Med det tidsløpet som er lagt opp nå, vil vi også ha anledning til å legge inn noen treningskamper før vi starter opp, potensielt også mot lag i Eliteserien, som starter opp med sin serie cirka 15. juni, sier Stenberg.

A-laget har hatt ferie forrige uke og denne uka, så da vil vi anta at det er en spillesugen gjeng som samles på KFUM Arena igjen til uka. Også Toppserien for kvinner kan starte opp parallelt med OBOS-ligaen.

LES PRESSEMELDINGEN FRA NFF!
 

Annonse fra Obos-ligaen: