«Ser fram til å prøve oss mot de beste»

Johs gir en rapport fra den spanske solkysten.

Til de som lar seg misunne på hjemmebane; det er ikke sol hele tiden i Spania heller. For i dag var det tid for naturens vanning av banene da våre gutter gjennomførte sin eneste treningsøkt for dagen.

Likevel, dette har ikke vært den vanlige rammen for treningsleiren i Marbella denne uka.

- Vi har hatt fantastiske dager, med fint vær, gode treningsforhold og vi har fått jobbet godt, sier Johannes Moesgaard.

Og det er ikke uten grunn av leirsjef Johs kaller det jobb. For det er et godt stykke unna ferie det spillere, trenere og ledere er på denne uka.

- Gutta har trent to økter om dagen siden de kom ned i starten av uka, og vi har hatt harde økter, blant annet med to tøffe veldig økter på torsdag, sier Johs.

Aalborg på søndag
Inn mot helga gires det litt ned, med én økt i dag, en kampforberedende økt lørdag og match mot danske Aalborg på søndag.

For et år siden reiste Moesgaard ned hit for å forberede seg til sin debutsesong som hovedtrener. Som et relativt ukjent blad for mange. Sesongen endte som kjent der at han var treneren «alle» skulle snakke med. Sånn sett er utgangspunkt noe ganske annet denne gangen, både for Johs selv og spillergruppa.

- Det er klart vi er på et helt annet sted, både jeg og spillergruppa. Og det vi skal ut å angripe er noe helt annet. Alt vi gjør må være på et nytt nivå, selv om mye av det vi gjør er det samme. Nå må vi legge på en ny etasje alle mann, sier Johs.

I dette arbeidet er han helt avhengig av at spillerne må fram med arbeidshansker og tilstedeværelse. Og der noen går foran og setter standarden.

- Jeg er veldig fornøyd med treningsstandarden. Samtidig er vi en urutinert gruppe på dette nivået. Husk at det er spillere her som kommer fra 3. divisjon, med liten OBOS-erfaring, og som skal ut i Eliteserien. Det er derfor mange her som må strekke seg for å nå den standarden vi må ha på ting. I tillegg til de rutinerte gutta jeg har i gruppa, har det her vært viktig å få inn Haitam og Amin. De setter også en standard for det som må skje utenfor banen, blant annet med å ta vare på kroppen og gjøre maks på styrkeøktene. En ting er å vite hva som kreves, noe annet er å gjøre det, sier Johs.

Ser andre
Innimellom slagene går det stort sett i ball, enten live eller på TV. Torsdag så han for eksempel Glimt slå Malmø 4-0. Tidligere i uka så han Haugesund.

- Vi må selvsagt jobbe med å skaffe oss oversikt, i tillegg til at vi først og fremst skal jobbe med eget spill. Det er bare sju uker til det skal spilles om poeng, minner Johs om.

Søndag skal de opp mot Aalborg, og i neste uke venter Viking her nede i Spania.

- Aalborg-kampen blir kamp nummer to i år, og vi skal først og fremst fortsette å se etter systemet i det spillet vi hadde i fjor. I neste match – mot Viking – får vi mer en smakebit på hvor vi er nivåmessig, mot et topplag i Norge, sier Kåffa-sjefen.

Selv om det ikke skal deles ut poeng her nede, blir det en tidlig sjekk på hvor landet ligger.

- Jeg må bare ærlig innrømme at jeg, sikkert som mange andre i og rundt KFUM, er jo spent på det som venter. Jeg kommer til å være spent når serien starter, og jeg er spent her jeg sitter i dag. Men det er selvsagt ikke slik at jeg gruer meg. Vi gleder oss til å prøve oss, og det er fantastisk mulighet vi har foran oss, sier Johs.

Kampen mot Aalborg – som er del av det som heter Altibox Winter Camp – spilles kl. 12.00. Kampen sendes på TV2 Play og Direktesport.
 

_P8A7986.JPG
Regnvær på dagens første økt stoppet ikke våre gutter fra å gi bånn gass.
_P8A8009.JPG
En aktiv assistent Thomas Holm instruerer på dagens økt.

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter