Sent LSK-mål ga hjemmelaget tre poeng

Etter det som lenge var en god bortekamp gladd poenget etter et sent mål av Sander Moen Foss. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

LSK - KFUM (1-0) 2-1

Det ble en noe spesiell start på kampen da hjemmelagets supportere valgte å kaste noen hundre tennisballer ut på banen i protest mot VAR.

Banemannskaper rydder opp etter at hjemmepublikummet kastet tennisballer på banen. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

Protestene ga seg etter noen minutter og da var det LSK som tidlig tok tak i kampen. Felix Va var et uromoment på hjemmelagets venstreside og driblet seg gjennom vårt forsvar to ganger.

Det siste forsøket endte med et skudd fra Ylldren Ibrahimaj fra kloss hold men Haitam Aleesami blokkerte ballen som var på vei mot mål.

Etter stort trykk fra hjemmelaget de første minuttene fikk vi omsider senket tempoet i kampen.

Garnås i garnet

Så fikk de gulkledde en corner etter 17 minutter. Ballen spratt gjennom nesten hele feltet, før den traff Amin Nouri, gikk rett opp i luften, og endte i fanget til Garnås. Han kriget ballen i garnet og sendte LSK i ledelsen 1-0.

Etter målet tok vi mer kontroll over kampen. Vi fikk en liten forsmak på hva som skulle komme da Johannes Nuñez forsøkte å sende Petter "Nosa" Dahl alene gjennom. Denne gangen var LSKs keeper Mads våken og fikk brutt pasningen i siste liten.

Men senere i omgangen satt relasjonen mellom våre angrepsspillere bedre. Nuñez mottok en ball fra keeper Emil Ødegaard og flikket den i bakrom. Der var "Nosa" på vei gjennom, fryktelig alene, men hans avslutning ble omsider reddet.

Dette var ikke det siste vi skulle se til "Nosa" i den første omgangen. Like før pause tok Robin Rasch et frispark før LSK forsvaret var klare. Dermed kom "Nosa" alene med keeper igjen, denne gangen fra spiss vinkel. Han gjorde det riktige ved å prøve å finne Simen Hestnes foran mål, men pasningen var ikke presis nok.

Da de fleste var klare for å hente noen kalde forfriskninger i pausen hadde kampen en siste tvist. Thomas Lehne Olsen kom alene med vår keeper Emil, i en posisjon han vankigvis scorer fra. Denne gangen gikk vår keeper seirende ut av duellen med en herlig redning!

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0. Vi gjorde da ett bytte: Teodor Haltvik inn for Remi Svindland.

Rett i angrep

Etter en meget hektisk slutt på omgangen skulle ikke den andre starte noe roligere. Kun to minutter inn vendte Nuñez av første målscorer Garnås før han angrep en ryggende Ruben Gabrielsen. Mens Ruben rygget stilte Nuñez inn siktet før han curlet ballen i det lengste hjørnet på lekkert vis!

Den neste sjansen kom ikke før i det 70. minutt. En corner slått av vår kaptein Robin Rasch treffer Ayoub i en duell med en forsvarsspiller. Ingen av de to rekker å reagere og ballen ligger fritt i feltet et halvt sekund før LSK klarerer.

Etter dette setter vi et voldsomt trykk på hjemmelagets mål. Først fyrer Simen Hestnes av en volley som reddes av keeper. Returen klarer Mame Ndiaye så vidt å få en fot på men han får ikke kontroll på avslutningen som går til side for mål.

Så er Teodor Haltvik farlig nære med hodet etter et flott innlegg av David Hickson.

Hickson kombinerte da først med innbytter Obilor Okeke som endelig fikk sin Elitesere-debut!

Men i en periode hvor vi ikke maktet å utnytte våre sjanser var LSK dødelig effektive.

Etter en dødball klarte hjemmelaget å beholde ballen, og trykket. Vår klarering endte til slutt hos Frederik Elkær som fikk god tid til å legge innlegg. Det gjorde han godt, og Sander Moen Foss slo alle i lufta for å heade inn en sen 2-1 scoring.

Med scoring imot etter 86 minutter forsøkte vi å jakte en sen utlikning, uten hell. Dermed sto 2-1 som sluttresultat og vårt første bortetap i år er et faktum.