Seier og avansement på Årvollbanen

Scoringer fra Nuñez og Teo sikret seieren i vårsol og kraftige vindkast på Årvollbanen.

ÅRVOLL-KFUM 0-2 (0-1). Etter en lang tur til Kristiansund, var det duket for en ny, litt mer kortreist, bortekamp. Tradisjonen tro gikk turen til en annen Oslo-klubb i cupens første runde.

Årvoll, som til vanlig spiller på nivå 5, har til gode å spille sin første seriekamp for året, men har overlistet både Holmlia og Manglerud Star i kvalifiseringsrundene for NM.

Til tross vårsol og god temperatur, var ikke spilleforholdene helt optimale. Spesielt førsteomgang var preget av noen voldsomme vindkast.

Nuñez tilbake med scoring
Første omgang var en relativt sjansefattig affære. Omgangen bestod for det meste av ballbesittelse på Årvolls banehalvdel, med noen kontringsforsøk fra hjemmelaget, noe Kåffa-forsvaret håndterte godt.

Adnan Hadzic var noe uheldig med en risikabel pasning tilbake til keeper, men en påskrudd William Da Rocha headet ballen ut til corner.

Det var først etter en drøy halvtimes spill at kampens første ordentlige sjanse oppstod; Teodor Haltvik fikk løsnet av et skudd via en Årvoll-forsvarer og ut til corner.

Ikke lenge etter var det Johannes Nuñez' tur til å teste skuddfoten. Bare noen minutter senere kronet 27-åringen sin første kamp tilbake fra start med scoring. Et langskudd fra drøye 20 meter fant nettmaskene og sikret oss ledelsen til pause.

Innholdsrik andreomgang
I pausen foretok Kåffa ett bytte – Niclas Semmen inn for Moussa Njie. 21-åringen som selv spilte 4. divisjon i fjor, i likhet med dagens motstander, satt raskt Årvoll-forsvarerne på prøve. Rett før timen var spilt, la Semmen ballen til rette for Haltvik som plasserte ballen kontrollert ned i hjørnet bak Årvoll-keeper Joakim Lillekroken.

Ikke lenge etter fikk Årvoll sin store mulighet til å redusere. Venstreback Jonas Brandsæter Kongelf slo et innlegg som gikk retning mål. Ballen fant så innbytter Kasper Halvorsen som satt ballen i stolpen, kun noen meter fra mål. Årvoll hadde fylt godt opp i KFUMs 16-meter, men ble avvinket for offside.

Bare et lite minutt senere fikk hjemmelaget ballen nærme KFUMs mål. En mesterlig dobbeltredning fra nyervervelsen Da Rocha stoppet Årvoll fra å redusere.

Påfølgende Årvoll-corner ble snappet opp av sisteskansen som raskt satt i gang en Kåffa-kontring. Årvoll så ut til å ha grei kontroll, men en våken Semmen utnyttet en klønete pasning fra en Årvoll-forsvarer. Semmen fikk med seg ballen etter duell med keeper Lillekroken, men Arben Fera reddet skuddet på mesterlig vis.

Fra LA til Årvollbanen
Hele ti bytter ble gjort fra elleveren som startet kampen mot Kristiansund. Kun David Hickson startet begge oppgjør. William Da Rocha, Adnan Hadzic og Adam Saldaña fikk alle sin første start i den røde og hvite-trøyen. I tillegg fikk vi et gledelig gjensyn med Moussa Njie og Johannes Nuñez som begge var tilbake fra start, etter skadeavbrekk. I tillegg fikk Niclas Semmen sine første offisielle minutter for Kåffa fra benken.

Ekstra spesiell var kampen for amerikanske Adam Saldaña som fikk sitt første møte med norsk fotball.

– Det var akkurat som jeg hadde blitt fortalt! Det var en tøff motstander og en tøff bane å komme til. Til tross for at de spiller på femte nivå, klarte de å gjøre det vanskelig for oss. De spilte som at det var en cupfinale for dem, sa Saldaña etter kampen.

Midtbanespilleren fortalte videre at han var veldig fornøyd med å debutere for Kåffa, og at kampen alt i alt var en positiv opplevelse.