Seier i Sogndal!

Vi tar en meget fortjent 3-poenger i saftbygda etter et selvmål og scoring av Robin Rasch!

Sogndal - KFUM (0-1) 1-2

Sogndal begynte best og hadde noen små muligheter de første 10 minuttene. Det var dog ikke nok til å sette Brauti på noen store prøver.

Etter dette tok vi over kampen mer og mer og begynte å produsere flere sjanser. Delaveris traff blant annet metallet med et nydelig skudd fra distanse. Det så en liten periode ut til at vi skulle få en reprise av kampen mot Åsane - lite uttelling på flere store sjanser.

Dette var frem til det 39. minuttet hvor Robin skyter via en Sogndal-spiller. Ballen endrer totalt retning og keeper er utspilt. 0-1! Det ser ut som at Robin sitt skudd er på vei mot mål før det endrer retning så vi satser på at han står som målscorer.

Etter dette har vi flere enorme muligheter! Hoseth treffer stolpen via en forsvarsspiller og Hammer er nære på å doble ledelsen på en corner. Vi kunne fort gått til pause med en større ledelse. Sogndal skal være glade når dommer blåser av 1. omgang, de ble overkjørt i siste del av omgangen.

Det er verdt å nevne at Ayoub Aleesami har levert godt så langt i sin første kamp for klubben.

2. omgang

Vi starter 2. omgang med grei kontroll på kampen. Sogndal har en periode hvor de styrer kampen, men de skaper ikke de største sjansene. I tillegg åpner det seg stadig mer rom for oss på kontringer. Nosa blåser en enorm mulighet alene med keeper tidlig i omgangen.

Så scorer hjemmelaget etter 63 minutter. De har en periode hvor de trykker oss lave og på deres første store sjanse scorer de. Dodou blir passert før ballen legges 45 grader ut mot sekstenmeteren. Der står Mathisen som bredsider ballen helt nede i lengste hjørne. 1-1.

Dette har vært litt typisk for våre siste kamper, vi sliter med å sette våre sjanser mens motstanderne scorer på sine få.

Nosa får nok en stor sjanse! Han får avslutte fra 7-8 meter etter fint kombinasjonsspill på vår venstre side. Avslutningen er ikke god nok, og keeper Fij får akkurat en fot på ballen.

Etter dette byttes Nosa ut, Moussa Njie kommer inn etter 67 minutter.

Sogndal har tatt mer og mer over kampen i denne 2. omgangen. De trykker oss stadig lavere og vi har slitt med å ta vare på ballen de siste 10 minuttene.

Nytt bytte i angrepsrekka. Nunez kommer inn for Delaveris etter 75 minutter.

Like etter tar vi ledelsen tilbake! Moussa får masse rom ute til venstre og legger knallhardt inn foran mål. En forsvarsspiller tupper ballen i eget mål i forsøk på å klarere. 1-2 etter 76 minutter! Denne gangen kan vi med sikkerhet si at det var selvmål.

Dette kan bli noen spennende siste 10 minutter! Vi får mye plass nå, spesielt ute hos vingbackene våres.

Så ligger Hestnes nede etter å ha blitt sparket i hodet. Båren er ute og leger fra Røde Kors gir han behandling. Det ser ikke pent ut for øyeblikket. Vi får håpe dette går bra! Simen går av banen med hjelp av fysio Talsnes og Røde Kors. Godt å se han oppe å stå!

Mens Hestnes får behandling byttes Keivan og Håkon Stavrum inn. Hestnes må ut og Ayoub Aleesami slår følge med han. En meget solid debut av Ayoub!

Dodou flyttes ned som midtstopper mens Keivan tar plass på høyrebacken. Tore Sørås tar plass på midtbanen ved siden av Robin Rasch, mens Stavrum settes inn på høyrekanten.

Det legges til 7 minutter.

De siste minuttene klarer vi å holde ballen på Sogndal sin banehalvdel. Det ser bra ut dette!

Og det blir bra! 3 velfortjente poeng på bortebane!