357a8d38-113b-4300-b0f6-8ddd05ec6c76

Se her: KFUM bare OSLO!

Mot Brann avsluttet vi første omgang med en hel ellever av spillere fra Oslo Fotballkrets.

Joda, vi heter KFUM-kameratene OSLO, men at vi skulle stå i banen med bare Oslo-gutter i Eliteserien er smått utrolig.

Det er mulig at det har skjedd før at alle spillere i en ellever på øverste nivå er fra en og samme "by". Men at det har skjedd ofte i moderne fotballhistorie? Neppe.

Vi startet kampen med en ellever der alle utespillerne opprinnelig var fra en klubb i Oslo Fotballkrets.

Da Emil Ødegaard (egentlig fra Skjetten) måtte ut, ble han erstattet av Langhus-gutten Henri Sørli og vi avsluttet dermed første omgang med en ren Oslo-ellever.

 • Henri Sørlie (Langhus)
 • Akinsola Akinyemi (Holmlia)
 • Mo Lion Njie (Kolbotn)
 • Haitam Aleesami (Holmlia)
 • Håkon Hoseth (Ullern)
 • Simen Hestnes (Ski)
 • Robin Rasch (Ski)
 • Amin Nouri (Klemetsrud)
 • Sverre Sandal (Hauketo)
 • Johannes Hummelvoll Nuñez (Holmlia)
 • Petter Nosa Dahl (Frigg)

- Det var jeg faktisk ikke klar over, men er jo en kul greie. At vi spiller en kamp i Eliteserien mot et topplag der alle gutta er fra Oslo Fotballkrets er spesielt. Nå tar jeg ikke ut spillere på bakgrunn av hvor spillerne kommer fra, men vi har mange Oslo-gutter her, og dette bekrefter utvilsomt at det er mange gode fotballspillere fra hovedstaden, sier Johannes Moesgaard.

Oslo-tungt i trenerteam
Selv er han fra Askim, men har jobbet i Oslo-fotballen i omtrent 20 år. Med seg på linja har han Oslo-gutta Daniel Fredheim Holm og Thomas Holm, begge med Trosterud som barndomsklubb. Keepertrener Nikolai "Miki" Venedik startet sin fotball-lek i Bøler.

- Gjennom det som etter hvert har blitt en lang historie i Oslo-fotballen kjenner jeg området veldig godt. En del av spillerne jeg har her, har jeg jobbet med tidligere i Vålerenga eller så er det mange av spillerne som jeg kjenner til som motspillere under tida i VIF, sier Johs.

Glad for at jeg har gitt mange av disse gutta muligheten som jeg mener de fortjener

— Johannes Moesgaard


Trangt nåløye
Han tror det gir noe ekstra til miljøet og kulturen at Oslo-profilen er så vidt sterk i gruppa. Mange av gutta han har i troppen har vært innom flere hovedstadsklubber før de fikk sitt gjennombrudd i toppfotballen.

- Det er ingen tvil om at det er mange om beinet innen fotballen i hovedstaden. Nåløyet er trangt og mange må gå en lang vei for å få muligheten på øverste nivå. Jeg er bare glad for at jeg har gitt mange av disse gutta muligheten som jeg mener de fortjener. Jeg vet hva jeg får, og vet hvilket utrolig potensiale de har.

Kåffa-sjefen understreker at han ikke har hele historien, men ser det unike i at han sto med en ren Oslo-ellever i siste del av tidenes første eliteseriekamp på Ekeberg.

- Det er klart det er spesielt. Jeg tror også det er spesielt for gutta selv. Vi er opptatt av den lokale tilhørigheten og har tro på at det gir merverdi å gjøre dette tett på familie og venner, sier Johs.

KFUM møter Haugesund på bortebane denne helga. Kampstart kl. 17.00. Neste mulighet for å se Oslo-gutta på hjemmebane er søndag 12. mai. Da kommer Fredrikstad på besøk. Billettene dine bør du kjøpe her først som sist.

20240428-TB-153.JPG
Da Langhus-gutten Henri Sørli tok plass mellom stengene på Ekeberg sist søndag sto KFUM med en ren ellever med opprinnelse fra Oslo Fotballkrets. Foto: Nyebilder / Thomas Bjørnflaten


 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter