Sanyang fikset ett poeng

Poengdeling i en særdeles sjansefattig kamp på KFUM Arena.

KFUM-RANHEIM 1-1 (0-1). Det var to lag med mye å spille for som møttes i kirkekaffetid på KFUM Arena i dag.

Ranheim med et håp om å ta en av de direkte opprykksplassene.Og med en god høst har Kåffa mulighet til å være med på kvalik-moro sånn på tampen av også denne sesongen.

Scoring etter frispark
Selv om ingen av lagene skapte all verden den første halvdelen av første omgang, hadde KFUM mest ball og virket nærmest å kunne bryte gjennom. Det var likevel Ranheim som skulle juble først denne regntunge novembersøndagen.

Trønderne fikk et heldig frispark midt på KFUMs banehalvdel. Fra distanse dundret midtstopper Kvande til, ballen slo i bakken rett foran Keeper-Knut som ga en retur rett ut i feltet. Der var kantspiller Tønne først frampå og kunne dytte inn 0-1 fra kort hold.

Et Ranheim-lag som har sluppet inn lite mål de siste ukene – tre smultringer på rad før dagens kamp – hadde dermed fått en perfekt start på matchen.

Sjansefattig
Omgangen fortsatte stort sett som den hadde åpnet. Jevnt og tett. Ballen var mest inne på Ranheims banehalvdel, men ingen av lagene klarte å skape de helt store sjansene.

Stavrum var et par ganger i nærheten med avslutninger etter hjørnespark eller innlegg, mens Sortevik sendte av gårde et par skudd som kunne gitt oss noe. Ranheim på sin prøvde seg med noen skudd fra distanse eller med harde innlegg flatt inn i boksen.

De siste minuttene av omgangen hadde definitivt gjestene fra Trøndelag fått kampen inn i det sporet de ønsket. Sånn sett var det like greit da dommeren blåste av de første 45. Så fikk vi heller håpe på et comeback i siste halvdel – som da vi snudde kampen mot Ranheim her på Ekeberg i 2016.

Sanyang-scoring
Etter pause kunne en kanskje forvente seg et Ranheim-lag som la seg enda dypere i banen for å trygge tre poeng, men i stedet var det gjestene som fikk mer spillerom og presset KFUM tilbake i åpningen.

Hammer sto i veien for en stor Ranheim-sjanse da drøye timen var spilt. Like etterpå fikk KFUM et frispark i god Robin-posisjon, men keeper fikk fast grep om læret da skuddet kom.

Så skulle det endelig bli noe å juble for for store og små profeter - og igjen var en uheldig keeper foranledningen til scoring.

Upresset slo keeper Barli tilbakespillet i retning av sin stopper. Den havnet i stedet i beina til en våken Sanyang og alene med Ranheims sisteskanse gjorde innbytteren ingen feil.

Dermed var lagene like langt. Skulle vi klare å snu det igjen i møte med Ranheim?

Begge lag visste utmerket godt hva en seier ville bety for sesonginnspurten. Men - flere mål ble det ikke denne tidlige ettermiddagen.

I en kamp med særdeles lite sjanser var uavgjort et greit resultat.

Nå gjenstår tre kamper i årets OBOS-liga for Kåffa. LSK på Åråsen neste helg, så Øygarden på Intility før vi avslutter i det som forhåpentligvis kan bli en spennende kvalikduell i siste runde, borte mot Raufoss.