Saftig revansje for Kåffa

Nosa scoret ett og la opp til ett da vi fikk en herlig revansje mot Sogndal. Grunnlaget ble lagt med tre mål første tretti.

KFUM-SOGNDAL 3-2 (3-1). Det var en gjeng med KFUM-kamerater på jakt etter revansje som snørte på seg skoa på Ekeberg i dag.

Ikke minst de to uheldige fra straffekonkurransen – Dodou og Nosa – hadde lyst til å sette en tykk strek over cupexiten torsdag. Og nettopp de to skulle tidlig sette en lystig KFUM-tone på kampen.

Allerede etter tre minutter var de to sentrale da vi tok ledelsen. Nosa ble spilt fint fram av Hoseth, men i stedet for å gå direkte på mål, ventet han inn Dodou ute til høyre. Fra skrått hold dunket han inn sitt femte Kåffa-mål, i sin kamp nummer 148.

Godt KFUM-spill
Mange forventet et kampbilde som lignet på torsdagen, men denne ettermiddagen var det hjemmelaget som styrte begivenhetene fullstendig. I alle fall innledningsvis. Med masse energi, fikst kombinasjonsspill og bra med trafikk inn i boksen.

Etter tjue minutter var det Simen som dro seg inn i boksen. Han fant en åpning bak en Sogndal-spiller og inn i det lengste hjørnet. 2-0!

Ikke mange minutter senere var det tid for mer. Stavrum til Nosa inne i boksen og fra skrått hold igjen. 3-0!

3-0 før halvtimes spill gjorde at det så usedvanlig lyst med tanke på full poengpott. Et lekkert frisparkmål av van der Spa noen minutter før pause gjorde at gjestene fikk et nytent poenghåp før de tuslet over Ekebergveien for pausepraten.

Spenning siste 30
Kåffa la seg lavere i starten av den andre omgangen og lot gutta fra saftbygda få mer tid inne på vår halvdel. Ved omtrent timen spilt kom målet som ga spenning inn i siste tredel av matchen.

Sogndal holdt presset på oss etter et frispark og Jönsson styrte inn 3-2.

Ti minutter senere hadde vi alle muligheter til å gi profeter en liten pustepause igjen. Lekkert KFUM-spill sendte Remi alene med keeper, men Sogndals sisteskanse gjorde jobben – både på den og på returen som ble plukket opp av Dodou.

Sluttspurten som kunne forventes fra Flos menn ble aldri veldig frisk.

I stedet kontrollerte Kåffa det hele kampen ut og kunne til slutt juble for tre deilige poeng - og en saftig revansje fra torsdagens cuptap.

Poengene tok oss inn igjen på kvalikplass og gir oss god selvtillit inn mot kampene mot Åsane (borte torsdag) og Start (hjemme mandag).