NTB_m_T-1I-HHiQ

Rett vest igjen!

Johs og co. rakk bare en snartur hjemom før det bærer vestover igjen. Kan Profetene eller Munkene juble for kvartfinalebillett onsdag kveld?

Cupkamp borte mot Sogndal sist onsdag, på tokt til Haugesund i helga og denne onsdagen til Lysekloster i Os utenfor Bergen.

Det har blitt mye farting i vesterled for a-lagsgutta de siste dagene. Seks timer ekstra i Haugesund på grunn av forsinket fly, kortet ned visitten på hjemmebane.

- Det er heftige dager, og det er ingen tvil om at disse kampene i Eliteserien koster, både fysisk og mentalt, sier Johannes Moesgaard.

Men da hjelper det selvsagt å få med seg noe hjem igjen. Mot Sogndal kom redningsmålet sent før vi sikret straffekonkseier, og mot Haugesund klarte vi å holde stand etter å stått av trykket mot slutten av matchen.

- Jeg er imponert over innstilling og mentalitet. Fra å slippe inn billige mål tidlig i sesongen, til det vi holder på med nå, sier Johs og tenker på tre strake kamper i Eliteserien med null hull.

KFUM har to ganger tidligere vært i kvartfinalen i cupen. I 2019 da vi tapte mot Odd og i cupen 2021/22 da vi røk mot Viking. Nå har mange trua på at det kan bli kvartfinale nummer tre i klubbens historie, men trener og spillere vet meget godt at det ikke blir enkelt.

Mot et 2. divisjonslag som kommer inn med selvtillit, gode resultater og flere spillere med erfaring fra høyt nivå.

- Husk at de slo ut Kjelsås på Grefsen i forrige runde. Det er ikke noe lek, det vet jo vi fra i fjor, og så slo de Kvik 5-0 nå i helga. Jeg vil tro de ser sine muligheter og drømmer om å bli en skikkelig askeladd i årets cup, men vi har gjort våre forberedelser og ser selvsagt også muligheter, understreker Johs.

På grunn av kampprogram og tilgjengelighet på spillere, så vil det bli noen endringer på laget.

- Det er naturlig, men vi har en bred tropp og har mer enn nok gode spillere å sette i banen. Vi har veldig lyst til å gå videre slik at vi kan ha en kvartfinale å se fram til til høsten.

Lysekloster – med kallenavnet «Munkene» - kommer fra Os, cirka tre mil sør for Bergen. Idrettslaget er oppkalt etter det som er Norges eldste cistercienserkloster, grunnlagt i 1146 av munker fra klosteret Fountains Abbey ved York i England.

Hos hjemmelaget er målfarlige Alexander Dang en mann å se opp for. Han har for eksempel toppfotballerfaring fra Nest-Sotra og Jerv. Kanskje blir det også et gjensyn med tidligere Kåffa-spiller Yannis Moula. Eldstebror Moula fikk mer enn 60 a-kamper i KFUM-drakta, den siste høsten 2020.

- Vi har nå fem kamper uten tap og bygger et solid momentum og kommer med høy selvtillit. Inn mot KFUM, tror jeg skuldrene blir senket et par knepp til, så skal vi ut å vise oss fram, sier trener Ruben Hetlevik til klubbens Facebook-side.

Avspark kl. 18.00. Kampen vises direkte på TV2 Play.

HER ER DENNE RUNDENS KAMPER:

Onsdag 8. mai klokken 18.00:
Eidsvold Turn - Sandnes Ulf
Stabæk - Bryne
Raufoss - Fredrikstad
Vålerenga - HamKam
Lysekloster - KFUM
Molde - Sarpsborg 08

Onsdag 8. mai klokken 19.05:
Levanger - Viking (vises på NRK)

Torsdag 9. mai klokken 18.00
Strømsgodset - Lillestrøm (vises på TV 2)

Trekning av kvart- og semifinaler skjer på fotball.no onsdag kl. 21.45.

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter