Real kalddusj i solsteika

Det ble en tung dag på Ekeberg etter at kampen ble gitt bort i åpningsminuttene.

KFUM-FFK 1-4 (0-4). Det har ofte vært moro å være KFUM-supporter med Fredrikstad på Ekeberg-besøk. I dag var det definitivt gjestene fra Østfold som fikk mest å juble for.

Det var ikke spilt mange minutter før vi opplevde at kampen i realiteten var gitt bort mot et FFK-lag som har gjort det til et varemerke å holde tett bakover.

Først skrudde Morten Bjørlo ballen rett i mål fra cornermerket etter tre minutter. Og da samme mann - med en av Eliteseriens heteste skuddføtter - fikk muligheten på et frispark fra distanse banket han like godt inn dagens andre før det var spilt sju minutter.

På grunn av skader var Johs tvunget til å klare seg uten Mo, Robin og Nuñez i sentrallinja. Det åpnet for startplasser for Lassen, Sverre og Mame.

Med to mål under tidlig ble det vanskelig å håpe på poeng mot et FFK-lag som ypper seg helt i toppen så langt i Eliteserien.

Fire i sekken
KFUM-gutta forsøkte å få løftet spillet sitt, men lange baller var enkel mat for stopperne i svart. Og vi klarte aldri å etablere sedvanlig KFUM-spill rundt motstanderens boks.

Da vi begynte å håpe på at vi kunne komme oss inn til pause med 0-2, var det en annen Fredrikstad-spiller som gjorde seg til tomålsscorer.

Jeppe Kjær Jensen pirket først inn gjestenes tredje etter at Kåffa ble utspilt i boksen og deretter var vi igjen gavmilde med samme Kjær som avslutter.

Dermed 0-4 til pause, etter at vi hadde hatt tre strake uten baklengs i Eliteserien!

En omgang til "stryk", meldte dagens kaptein Haitam Aleesami i pauseintervjuet med TV2.

Ny forsvarstrio
Johs gjorde grep i pausen. Trioen Ayoub Aleesami, Haitam Aleesami og Adnan Hadzic, alle tre med fortid i Fredrikstad, fikk bestillingen om å holde nullen i andre omgang mot sin tidligere klubb.

Det klarte de og da Mame kjempet fram straffesparket som Remi satte sikkert i mål, kunne vi i alle fall glede oss over "at vi vant andre omgang".

Akkurat det var nok en fattig trøst på en blytung dag for Johs og co, men det kommer heldigvis snart nye kamper å glede seg til.

16. mai skal vi prøve oss mot Rosenborg på Lerkendal og allerede neste mandag får vi en ny sjanse til vår første trepoenger på hjemmebane.

Det ble en tung dag for Nosa og KFUM-gutta. Foto: Thomas Andersen / NTB
Remi-André Svindland reduserte til 1-4 fra straffemerket. Foto: Thomas Andersen / NTB