Poengtap på overtid

Ull/Kisa sneik seg til ett poeng ved en kaotisk situasjon på overtid.

KFUM startet dagen med seks poeng på tabellen etter en eksemplarisk snuoperasjon mot Raufoss, sist mandag.

Til dagens kamp hadde Isnes gjort to bytter fra forrige kamp. Olav Øby kom inn, etter en skade i tåen, og Håkon Stavrum måtte starte kampen på benken. Simon Thomas var også tilbake etter en liten smell i en finger, og Alexander Pedersen ble hjemme etter en strekk, etter kampen mot Raufoss. 

Til dagens kamp var det gjort en regelendring, som førte til at Kåffa kunne ta meg seg en tropp på 20 spillere, altså to spillere mer enn vanlig. NFF meldte på sine sider at dette var grunnet et svært tett kampprogram. 

De første ti minuttene var preget av to lag som ville ut og ta kontrollen. Begge lag satt et høyt press og prøvde å skape problemer for hverandre sine forsvar. 

Den største sjansen var det Ull/Kisa som skaffet seg, etter at de snappet ballen fra Øby og satte fart mot mål. De fikk fyrt av et skudd fra skrått hold, men Thomas fikk hånden på den og sendte den videre på retur til en annen motstander. Han skøyt rett på Thomas, som denne gangen får fanget ballen. 

Juba på hodet
Etter 17 minutter spilt sendte Øby av en crosser opp til Lindquist som selv Xavi hadde sakt seg fornøyd med. Høyrebacken sendte ballen direkte videre til Sanyang på ett touch. 

Høyrekanten førte ballen fint oppover i banen og med en følsom pasning la han ballen dypt inn i feltet, hvor J. Moula sto og nikket ballen perfekt inn i motsatt kryss. 

0 – 1 KFUM.

Etter målet fikk Kåffa satt seg i respekt og fortsatte sitt høyre press mot laget fra Jessheim. Og kun et par minutter etter målet var Moula ute på ny tokt. Han fikk vist frem hvem som var raskest i løpsduell mot Ull/kisa sin høyre back, hvor han tok ballen og sendte den videre til Sanyang. Skuddet gikk dessverre rett på keeper. 

Kampen fortsatte med at begge lagene kom seg til små sjanser, uten at den endte i det store, før Lindquist får sendt av gårde en pasning inn i feltet til Tavakoli som mistet ballen i duell med to forsvarspillere. På returen sto Moula klar til å fange opp ballen, men skuddet hans gikk himmelhøyt over mål. 

Få minutter etter var det Ull/Kisa sin tur til å skape sjanser, og det i flertall. De spilte seg fint gjennom på midtbanen og fikk fyrt av utallige skudd, hvor alle gikk i KFUM sitt forsvar. Angrepet endte i at Gueye fikk klarert ballen i motspiller, og ballen gikk ut bak mål. 

Og det sluttet ikke der for vertene. De snappet ballen fra en uobservant Øby, og satte fart mot mål. Skuddet endte rett på Thomas som fik klarert ballen ut av banen. 

Gutta gikk til pause for første gang i sesongen med en ledelse. 

Tam omgang
Andre omgang startet, som første avsluttet. Begge lag kjempet for å komme seg til sjanser, uten at det helt store ble utrettet. 

Etter ca. 15 minutter spilt av andre omgang foretar Ull/Kisa seg to bytter, noe som fikk fart og energi i laget, uten at de klarte å få noe mer ut av den enn nettopp det. 

Og snaue ti minutter senere ble Tavakoli og Fredheim Holm byttet ut til fordel for Basit og Mahnin. 

Omgangens første store sjanse kom etter over 70 minutter spilt, med en kanonkule signert Olav Øby fra ca. 30 meter. Skuddet var bra plassert nede til høyre, men keeper fikk nok tid til å ha god kontroll på den. 

Ny energi
Rett etter blir Moula byttet ut til fordel for forrige kamps matchvinner, Fisnik Kastrati. 

Og Innbytterne fikk fart på kampen. Ull/Kisa hadde en corner som ble klarert ut til Basit som dro av seg en mann og satt fart mot mål, før han sendte ballen videre til Kastrati som kom alene med keeper.

Kastrati tok seg godt tid, kanskje for god, og skøyt ballen på keeper. 

Da det var fem minutter igjen av kampen begynte det å skummelt ut med KFUM-øyne. Ull/Kisa fikk mer og mer kontroll over spillet og fikk sjanse på sjanse som Thomas klarerte, gang på gang. 

Og ved den 10. corneren til Ull/Kisa smalt det. Ballen ble slått inn i feltet og gikk fra hode til hode, fire – fem ganger før Øby og Ull/Kisa spiller, Espen Garnås smalt hodene sammen og spillet ble avblåst. 

I samme situasjon smalt det også for Sanyang, som endte med å bli vært ut av banen i båre. 

Dermed måtte Stavrum og Svindland inn for Øby og Sanyang. 

I siste liten
Etter alle skadesituasjoner ble ordnet opp i fortsatte kampen med corner til Ull/Kisa. De slår ballen inn i feltet hvor Garnås igjen er fremme med pannen og nikker ballen inn bak Thomas. 

1 – 1 Ull/Kisa.

KFUM prøvde desperat å hente tilbake ledelsen, og Sortevik dro av seg et par mann før Svindland tok med seg ballen videre og skøyt over mål. Under minuttet etter får bortelaget også et frispark etter en stygg takling på Sortevik.

Mahnin tok frisparket, men ballen gikk over hele feltet og ut av banen. 

Kampen ender 1 – 1 på Jessheim Stadion.

Annonse fra Obos-ligaen: