Poengløse hjem fra Åråsen

KFUM sto imot i nesten en omgang, men måtte se seg slått mot LSK.

LILLESTRØM-KFUM 2-0 (1-0). Historisk kamp i kveld. Første gang KFUM møtte Lillestrøm i seriespill på Åråsen.

Men - det ble ikke helt den historien Jørgen Isnes og hans menn hadde håpet på.

Etter at LSK tok ledelsen like før pause, så det ut som det var vertene som fikk mest ut av garderobepraten.

For da de gule gikk opp til 2-0 åte minutter ut i omgangen, hadde de allerede rukket å smelle en i stanga og satt en stor sjanse over tverliggeren. Selv om KFUM spilte seg opp utover i omgangen, klarte vi aldri å få satt inn ballen som ville lagt press på vertene.

Hammer ute med skade
KFUM gjorde noen endringer på laget fra sist. Stopperbauta Jørgen Hammer har dessverre pådratt seg brudd i ankelen og er ute i flere måneder. Inn ved siden av Mansour i kveld fikk derfor Troudart sjansen.

På backplass fikk Dodou sin føste start siden Strømmen-kampen tidlig i sesongen. Framover i banen ble Alagie lagt bak Tavakoli, mens Sortevik var trukket tilbake på banen.

KFUM kom ok i gang, og da det var spilt fem minutter meldte en kanarifans at det var på tide å våkne for hjemmelaget.

Det så ut til å hjelpe. For de neste minuttene festet Lillestrøm et god grep om kampen. Og det var en gjeng som tydelig har bestemt seg for å boktavelig skyte laget direkte tilbake til Eliteserien så fort som mulig.

Først måtte Knut ut i god strekk på et lavt skudd, og minutter senere hadde vi millimeterne på vår side da et skudd ble bøyd i krysstanga og ut.

Scoring rett før hvilen
KFUM sto imidlertid imot det som kom. Og da klokka tikket mot pause hadde Kåffa skapt noen brukbare muligheter.

Et innlegg fra Robin hadde retning mot KFUM-spillere i feltet, men Bilal traff ikke med headingen. Heller ikke Tavakoli fikk perfekt treff da han fikk et par skuddsjanser mot slutten av omgangen.

Så ble det i stedet en tung vei inn i garderoben for de røde og hvite. LSKs offensive back Melgalvis kom opp på høyresiden, tok seg til dødlinja og hang opp en julekule for toppscorer Lehne-Olsen ved bakerste stolpe. Han gjorde ingen feil og hodestøtet ballen i nettet.

Stor Lasse-sjanse
Andre omgang var ikke mange minutter gammel før Lillestrøm lagde mer førjulshygge for de heldige kanarifansen som hadde fått plass på Åråsen-tribunen denne kvelden.

Selv om akkurat den scoringen var litt heldig - skudd via et KFUM-bein og over keeper - så var det ikke ufortjent etter det presset som ble satt inn direkte fra omgangens start.

KFUM kunne skutt seg inn i kampen igjen, men Bilal fikk ikke dreis på sin avslutning. Da heller ikke innbytter Lasse satte iden store sjansen han fikk Sortevik-servert alene med keeper omtrent 20 minutter ut i omgangen, virket det vanskelig.

Robin løp seg inn ved bakre stolpe da innbytter Keivan løftet inn, men vår gode midtbanemann kom ikke tids nok til å få satt ballen på mål.

Med dette resultatet er KFUM fortsatt med i kampen om den sise kvalikbilletten, men når to runder gjenstår, har vi ikke selv dette i egne hender.

Sandnes Ulf står med 37 poeng, mens Raufoss og KFUM står med 36. Vi møter Øygarden hjemme på Ekeberg mandag, mens vi skal til nettopp Raufoss i den siste ligarunden. Sandnes Ulf har igjen Jerv (hjemme) og Ranheim (borte).

Alle foto: Guttorm Lende