NTB_sDJYT8gYphw

Poengdeling på historisk dag

Vi spilte over én time 11 mot 10, men klarte ikke å få ballen i mål. - Men jeg er utrolig stolt over det gutta legger ned av innsats, sier Johs.

KFUM-BRANN 0-0. Det ble en historisk ettermiddag på KFUM Arena da vi inviterte til tidenes første eliteseriekamp på Ekeberg.

Utsolgt og tett på 3300 tilskuere, KFUM-kamerater i alle aldre og en fantastisk ramme på nye og oppgraderte KFUM Arena.

- Det ble kanskje ikke den store angrepsskampen, og det ble jo ingen mål. Men det er gøy å by opp til en høyintens match her på Ekeberg, med mange situasjoner, oppsummerer Johs.

Emil på legevakta
Brann åpnet kampen med mest ball, mens KFUM hadde flere gode overgangsmuligheter som kunne gitt oss uttelling.

Kveldens store snakkis kom da det var spilt 27 minutter i første omgang. Med en høy fot satte Bård Finne knottene i hodet på keeper Emil Ødegaard som stupte ut i feltet.

Emil ble liggende, mens dommeren ble invitert bort til VAR-skjermen for å gjøre om det gule kortet han ga til et rødt kort.

Finne måtte dermed ta en tidlig retur over det mye omtalte fotgjengerfeltet vårt, mens Emil måtte bandasjeres før han ble sendt til legevakten for å bli sydd.

Dermed ble 17 år gamle Henri Sørlie kastet inn foran Brann-fansen. Hvilken ilddåp for unggutten som kom til KFUM fra Langhus i fjor vinter og som kun hadde spilt juniorfotball der! I KFUM har han også spilt juniorball, i tillegg til en del 3. divisjonskamper.

I og med at andrekeeper William Da Rocha er ute med skade, var det tid for tredjekeeperens debut.

KFUM fikk mer initiativ ut den første omgangen, men klarte ikke å spille seg til veldig mange feite sjanser før dommeren blåste for pause.

Brann hadde en ball i nettet, men etter noen nervepirrende sekunder landet VAR-rommet på at det var offside.

Stolt sjef
11 mot 10 i den andre omgangen ga ikke KFUM det overtaket vi kanskje hadde håpet på. Bergenserne forsvarte seg smart og godt og KFUM-gutta klarte sjelden å brodere seg inn i farlig sone foran Brann-målet.

Dermed ble det med noen brukbare skuddmuligheter, men det ble dessverre ikke nok utfordring for keeper Magnus Dyngeland.

Ett poeng mot Brann er selvsagt et kjemperesultat, men med 11 mot 10 hadde vi selvsagt et håp om å sitte igjen med alle tre.

Likevel var det en meget stolt KFUM-trener som samlet gutta i garderoben etter kamp.

- Jeg er stolt over det gutta gjør. Det er tøft, selv med en mann mer. Litt for sakte med ball i dag, men det går også på at Brann er gode til å forsvare seg, sier Johs.

Han er meget imponert over det hans 17-årige sisteskanse leverer i debuten på dette nivået.

- Det er WOW-mentalitet. Det er veldig gøy å se. Han er rolig, og håndterer det veldig bra på alle måter, sier Johs.

Han vil også takke de mange KFUM-kameratene på tribunen, med profetene i spissen.

- Den støtten og det trøkket vi får fra hjemmepublikum, er fantastisk. Det er vel første gang jeg føler at vi matcher bortesupporterne i en slik kamp, sier Moesgaard.

Takk for oppmøte til alle som kom på kamp. Det ble en fantastisk ramme.