Poengdeling på Gjemselund

Robin jublet for ledermål, men til slutt endte det med poengdeling i toppkampen på Kongsvinger.

KONGSVINGER-KFUM 1-1 (0-1). Både spill og resultat ble en opptur for KFUM, men det var likevel ikke hallelujastemning på bussturen hjem fra de dype skoger til Ekeberg.

For etter at vi tok ledelsen med en perfekt Robin-avslutning, og tidvis spilte ligatoer KIL trill rundt på Gjemselund, måtte vi ta til takke med det ene poenget etter et enkelt - og tvilsomt - Kongsvinger-mål tidlig i andre omgang.

Rasch på labben
Det var to topplag på samme oppdrag som møttes på Gjemselund i ettermiddag. Det var tid for å slå tilbake.

Vertene kom fra ett poeng på de siste to kampene, mens Kåffa skulle revansjere to strake tap mot Ranheim og Hødd.

Etter en åpning der begge lag slurvet mye i pasningsspillet, og der KIL kom med et skremmeskudd fra distanse, skulle dette bli en omgang der Kåffa hentet fram spill fra absolutt øverste OBOS-hylle.

Ledermålet kom etter 18 minutter. Et innlegg fra venstre havnet i beina til Nunez som serverte med følelse til Robin utenfor boksen, som like følsomt satte ballen nede i kroken bak KIL-keeperen.

De neste minuttene ble Kongsvinger-laget spilt trill rundt av et Kåffa-lag i storform.

Det eneste som manglet var ytterligere uttelling. Den burde kommet litt før halvtimen var spilt.

Først hadde Moussa en alle tiders mulighet da han fikk glitrende leveranse fra sin Holmlia-kamerat Dodou. Dessverre fikk ikke Moussa riktig retning på ballen som han dyttet på feil side av metallet.

Sjansen til Hestnes like etterpå var ikke like stor, men kunne gitt oss en dobling. Han var hardt presset idet han avsluttet, og det ble ikke alt for vanskelig for Kongsvingers sisteskanse Strömberg.

KIL-bytter
Sistnevnte ga sitt eget lag en beleilig timeout noen minutter senere som trener Vegard Hansen benyttet til å samle troppene.

Kongsvinger kom litt mer med etter det, men da lagene gikk til pause var det tilløp til pipekonsert fra hjemmefansen, mens KFUM-kameratene først og fremst irriterte seg over at ledelsen til pause ikke var større.

KIL gjorde tre bytter i pausen, la om formasjonen og så ut til å ha brukt pausepraten godt. For det var vertene som trykket til fra start.

Og dessverre – sett med KFUM-øyne – kom også utlikningen så altfor fort.

Heldig KIL-mål
KIL utnyttet en overgang og foran mål ble det enkel scoringsjobb for Holtan, i det som så mistenkelig ut som en offsideposisjon.

Men på dette nivået er det dessverre ikke noe VAR som kunne gi oss fasiten – og dermed var lagene like langt.

Omtrent ved timen spill var det nesten så vi var i føringen igjen.

Simen kjempet til seg ballen midt på banehalvdelen og prøvde å stikke kula gjennom til Moussa foran mål, men dessverre litt for langt foran.

Det var det siste Moussa gjorde før han overlot plassen til Okeke. Innbytteren var ikke langt unna å bøye ballen i mål på sin første involvering.

Nesten fra Nunez
Inn i siste del av denne toppmatchen sto kampen og vippet - og det skulle bli muligheter foran begge mål på tampen.

Begge lag hadde så ufattelig lyst på en trepoenger, men ville samtidig unngå et nytt tap. For KFUM handlet det om å koble seg på de direkte opprykksplassene igjen, mens hjemmelaget ville koble av nettopp KFUM.

KIL kom seg til en gigantsjanse på et frispark som ble lempet inn i feltet, men heldigvis gikk headingen over.

For KFUM satt ikke den siste pasningen i våre forsøk i og rundt KIL-boksen, mens Mo ofret det han hadde da han løp opp målscorer Holtan på vei gjennom noen minutter før slutt.

Like etterpå kom Nunez gjennom. Skrått på keeper klarte han ikke å lure ballen i mål.

På overtid var samme mann på tur igjen. Denne gangen fant vår nummer 9 fram tuppen på skoa, men igjen måtte vi ta til takke med et hjørnespark etter en redning.

Det var det siste som skjedde på Gjemselund. Ingen av lagene på denne arenaen jublet for poengdeling, men trolig lokket resultatet fram jubel i garderobene til de andre lagene som kjemper i OBOS-toppen.

Uansett, mye godt KFUM-spill å ta med seg fra denne kampen, så da er det bare å se framover mot Jerv på Ekeberg neste helg.

Alle foto: Guttorm Lende

_P8A3171.jpeg
_P8A3259.jpeg
_P8A3301.jpeg
_P8A3138.jpeg

 

Annonse fra Obos-ligaen: