Poengdeling i Kristiansand

Her fyrer Tobias - og var så nær, så nær å bli matchvinner mot Start. Men det endte med poengdeling.

START-KFUM 0-0. Etter en poengfattig periode, var Kåffa på jakt etter en trepoenger igjen. Kampen var også årets siste mot ett av de suverene topp-3-lagene i ligaen, og trener Isnes har ikke lagt skjul på at han gjerne skulle hatt med seg en «skalp» - seier mot et av topplagene - i det som har vært en fantastisk sesong.

Og det var i alle fall tydelig at KFUM-gutta hadde bestemt seg for å vise seg fra en bedre side enn sist mot Tromsdalen. For det var Kåffa som hadde mest av spillet, de fleste sjansene og var nærmest mål i løpet av de første 45.

Collett-kanon
Den første muligheten kom allerede etter to minutter. Robin svingte et frispark inn, og i feltet var det bare tilfeldig at ikke en i rødhvitt fikk avsluttet på mål fra kort hold.

Da det var spilt 10 minutter, dro Sørås seg inn feltet, men innlegget gikk dessverre bak Olden.

Så etter 26 minutters spill kom forsøket som var nærmest nettkjenning i kveld.

Ballen ble klarert ut av Start. Der sto Collett klar og dundret til på volley fra langt hold. Start-keeperen rakk knapt å reagere, men sto dessverre akkurat der ballen kom - og via kroppen hans gikk læret i stolpen og ut.

Vår egen sørlending hadde fortjent den scoringen i sørlandsfotballens storstue.

I siste del av omgangen hadde Kåffa flere gode sjanser. Som da Basit nikket like utenfor krysset. Olden var frampå flere ganger, men traff ikke godt nok da sjansene bød seg.

Lagene gikk til garderoben med 0-0 til pause. Akkurat det burde Start være mest fornøyd med.

Start mer med
Det var et hjemmelag med en annen gnist som kom ut fra pausepraten.

For hjemmelaget skapte mer de første minuttene av andre omgang enn det de gjorde i hele den første. Et tilbakespill fra Hammer kunne gitt oss en kjedelig start på omgangen, men Skjærstein hang heldigvis med.

Start trykket mer på og spilte seg blant annet til en rekke hjørnespark.

Etter en times spill kunne KFUM likevel tatt ledelsen. Olden dunket ballen inn i feltet igjen etter en corner. Ved 5-meteren styrte Sørås ballen videre med et hælsparket, men to Start-spillere fikk tatt seg av frekkisen fra vår midtbanemann.

Viktig poeng
Kampen vippet utover i omgangen, med Start med mest trykk og de fleste avslutningene. KFUM-gutta evnet imidlertid å stå i veien for det som kom.

Da det sto igjen et knapt kvarter, gjorde Isnes et par bytter i den offensive trioen. Tavakoli inn for Basit i midten og Yannis inn for Brix på kant.

De siste minuttene var det igjen KFUM som fikk festet et grep, blant annet med en del dødballer.

Robin fikk en god frisparkmulighet åtte minutter før full tid. Han traff godt, men keeper fikk henda på skuddet.

I kvalikracet gjorde både Nest-Sotra og Sogndal solid jobb i dag, med storseier mot henholdsvis Sandnes Ulf (3-0) og Jerv (4-0). Raufoss tapte mot Strømmen.

Helt i toppen kan vi gratulere Aalesund med opprykk til Eliteserien. Sandefjord festet grepet om andreplassen etter helgas runde.

Poenget i dag betyr fortsatt at KFUM innehar 4. plassen, men med Nest, Sogndal og Kongsvinger i rygg. Og nettopp Kongsvinger kommer på besøk til KFUM Arena neste helg. Ta turen - å gi gutta viktig støtte fra tribunen. Kampstart på søndag er kl. 14.