Poengdeling i dramatisk kamp på Sotra

Robin-perle sikret poeng da KFUM hentet opp 0-2.

NEST-SOTRA – KFUM 2-2 (2-1). For tredje gang i år skulle KFUM møte Nest-Sotra. Etter 2-1-seier i vårkampen på KFUM Arena, vant Kåffa 4-0 i cupkampen på Sotra. Den gang puttet Moses hat-trick på 15 minutter.

I dag var ingen Moses på plass i KFUM-rekka etter overgangen til Strømsgodset tidligere i uka.

Med Moses ute tok Basit plass som midtspiss, med Øby og Fredheim Holm på hver sin kant.

Effektive Nest
Det ble en sjansefattig åpning på kampen. Men, skal si vertene grep sjansene da de først kom.

Etter ti minutters spill ble spissen Mehnert spilt fri mellom våre to stoppere. Alene med keeper Simon Thomas gjorde Brann-innlånte Mehnert iskald scoringsjobb. 1-0 til vertene på kampens første sjanse.

Noen minutter senere måtte målscoreren av banen etter et kraftig sammenstøt med vår kanadiske keeper Simon Thomas. Begge fikk seg en real smell i hodet som etter hvert gjorde at også Simon måtte gi seg.

Etter et lang avbrekk i spillet kom kampen i gang igjen. Og det skulle ikke gå mange minutter før ledelsen var doblet. På kampens første hjørnespark nikket Anthony læret i mål etter en stuss ved første stolpe.

To sjanser, to mål! Og kampuret viste ikke halvspilt første omgang en gang.

Selv om Kåffa nå måtte jage mål, skulle det gå tid før vi fikk satt Nest-keeperen skikkelig på prøve.

I det 42. spilleminutt fyrte Tore Sørås fra distanse. Fra drøye 16 meter sendte han skuddet knallhardt i tverrliggeren. Kåffa var på gang nå, og det skulle bli uttelling før lagene gikk til pause etter sju minutters ekstratid.

Tre minutter inn i overtiden landet ballen i beina til Mansour i et folksomt felt. Han vippet den lekkert fram til Tore som knallet inn reduseringen som tente poenghåpet på vei til pausepraten.

Robin-perle
Nest fikk den første sjansen i den andre omgangen. På kampens andre corner fikk Anthony igjen sjansen til å tegne seg på scoringslista, men satte ballen over KFUM-målet.

I stedet var det de røde og hvite som fikk denne omgangens første mål. Da det var spilt fem minutter, leverte Stian ballen til Robin rett utenfor 16. Robin la ballen til rette – denne gangen på venstra – og fant nettmaskene med et glitrende langskudd. Dermed var lagene like langt.

Noen minutter senere satte Robin igjen Nest-keeperen på prøve med et godt langskudd. I denne perioden så KFUM ut som det sterkeste laget og nærmest seieren.

Kvarteret før slutt skulle det imidlertid bli vanskeligere for Kåffa. Først fikk Nest-trener Landro marsjordre og måtte ta plass på tribunen. Så skulle det vise seg at Fredheim Holm fikk sitt andre gule for dagen etter den samme situasjonen. Dermed måtte KFUM fortsette kampen med 10 mann.

Ingen av lagene klarte å avgjøre kampen til sin fordel i sluttminuttene, og vi måtte til slutt ta til takke med det ene poenget i en innholdsrik kamp.

Nest helg møter vi Sandnes Ulf på hjemmebane på lørdagen.

Fotnote: I det 90. spilleminutt fikk Nest-Sotras Nurkic gult kort. Ut fra hva vi kan forstå var dette hans andre gule kort, uten at han ble sendt av banen.