Poengdeling etter VAR-drama

Det ble fryktet VAR-aksjoner før kampen. Etterpå VAR vi bare glad det tippet vår vei i sluttminuttene.

KFUM-BODØ/GLIMT 1-1 (1-0). Vi inviterte til tidenes NC-kickoff med Norges beste fotball-lag på besøk på Ekeberg.

I en uke der VAR har vært et hett tema i norsk fotball, ble VAR til slutt redningen for KFUM.

For da vi igjen trodde at vi hadde mistet poeng i sluttminuttene, holdt dommeren og VAR-rommet spillere og publikum på pinebenken i et par minutter etter at de aller fleste regnet med at Glimt-spiss Kasper Høgh hadde dyttet inn seiersmålet.

Til slutt var det KFUM-supporterne kunne juble - og vi kunne dra med oss et deilig poeng inn i Norway Cup-uka.

Tvunget til endringer
Johannes Moesgaard var tvunget til å gjøre endringer på laget siden forrige helg.

Med Nosa solgt av Glimt til Belgia, og Nuñez ute med skade var det duket for Moussa Njie og Mame Mor Ndiaye fra start. I tillegg fikk Teodor Haltvik en mulighet, sammen med Jonas Hjorth som skulle mate Mame med baller i boksen.

Etter en åpning der Glimt hadde mest ball, var det KFUM som tok ledelsen. Igjen fikk vi et cornermål der det til slutt var nevnte Mame som sendte oss i ledelsen da det var spilt 25 minutter.

I resten av omgangen hadde Kåffa betydelig mindre ball enn normalt på KFUM Arena. Statistikken for sesongen viser at det er i kamper der vi har lite ball at vi tar flest poeng, så sånn sett var det ikke noe krise.

Faktisk kunne vi tatt med oss en større ledelse inn til pause.

Teo hadde en brukbar mulighet tidlig, Moussa hadde et meget godt skuddforsøk og omtrent ti minutter før pause hadde Mo en gigantsjanse til å nikke læret i nettet, men ble stoppet av en god Glimt-keeper.

VAR-drama
I den andre omgangen forventet mange at det ble en tre kvarter  der det handlet om å stå imot.

Og slik et ble det.

Dessverre fikk gjestene uttelling tidlig på en dødball som Patrick Berg svingte perfekt inn til kaptein Ulrik Saltnes som stanget kula kontant i nettet.

I resten av omgangen var det Glimt som kjørte, selv om laget ikke klarte å presse fram de feiteste tilbudene.

Til slutt fikk de imidlertid en nettkjenning.

Først reddet Emil glitrende på et frispark fra kaptein Berg. Returen ble fanget opp av en Glimt-spiller og via Høgh gikk ballen i mål.

De færreste tenkte nok i retning av VAR, men dommeren fikk meldingen på øret som ga håp for Profetene.

Og etter et par minutter kom bønnesvaret: Glimt-spilleren var i en hårfin offside.

Dermed kan vi glede oss over at vi fortsatt ubeseiret etter to kamper mot ligalederen som ikke bare synger om Champions League, men som har ambisjon om å slå seg inn der i løpet høsten.

I banespillet var vi ikke like imponerende som da vi var på Aspmyra, men en voksen forestilling der det legges ned en fantastisk innsats av alle involverte.

Det er verdt å minne om at vi for kort tid siden var "hundre nautiske mil" å konkurrere på dette nivået.

Nå er vi rett og slett med og ypper oss med de store - uke etter uke. "Hent Molde, hent Bodø! Vi er klare for det..."

Takk til Glimt for besøket, - og tusen takk til alle som var med på gjøre dette til en fantastisk åpning på Norway Cup-uka.

Nå ble det ikke hjemmeseier denne gangen heller, men allerede søndag kan vi love hjemmeseier for KFUM. Da skal nemlig en hel haug av KFUM-lag i aksjon under Norway Cup.

Dagens kamp ble et herlig vorspiel til festen som venter på Sletta de neste dagene.

<em>Emil Ødegaard bokser unna. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB</em>
Emil Ødegaard bokser unna. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
<em>Her dytter Kasper Høgh ballen i mål, men scoringen ble annullert av VAR-rommet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB</em>