Poengdeling etter ellevilt drama

For et drama det ble på KFUM Arena! Utvisning, seks mål på under en halvtime og en ball som alle i KFUM-leiren så inne.

Simen Hestnes måtte skuffet konstatere at det ble uavgjort mot Sandefjord. Foto: Beate Oma Dahle/NTB

KFUM-SANDEFJORD 3-3 (0-0). Gutta hadde så lyst til å ta ferie med årets første hjemmeseier i beltet.

Og da Sandefjord ble redusert til ti mann i en omgang der vi var best og skapte mest, lå alt til rette for at nettopp det skulle skje. Vi klarte ikke å få ballen i mål i den første omgangen til tross for mye nesten - ved Nuñez, Remi, Robin-frispark og Ayoub etter corner.

Det var derfor mye lettelse ute og gikk, da Johs fikk direkte uttelling ved innbytterne Hjort og Mame da drøye timen var spilt. Førstnevnte med perfekt bue inn i boksen og der var Mame høyest.

Der og da trodde nok mange at det skulle holde hjem. Sandefjord hadde ikke skapt noe som helst, vi hadde kontrollen og nå også ledermålet.

Men - så skulle det bli en avslutning der plutselig Sandefjord scoret på alt og fikk mål ut av intet, og der vi tilsvarende ikke hadde millimeterne på vår side.

At vi fikk inn utlikningen ved kampens siste av seks mål minuttet før full tid ved Simen Hestnes opplevdes som en fattig trøst for mange KFUM-supportere som tuslet hjem igjen etter en ny uavgjort hjemme på Ekeberg.

Innbytter ga mål
For etter at Mame steg perfekt til værs og stanget oss i 1-0 hadde jubelen på profetfeltet så vidt stilnet før vi spilte på oss et stygt brudd som ble straffet nådeløst i den andre enden.

Fem minutter senere måtte de samme profetene gni seg i øya igjen. En Kåffa-klarering rett i en medspiller sendte Markovic alene med Emil.

Sandefjord-spilleren takket og bukket. Scoring i 66., 68. og 73. spilleminutt - og vi var bare så vidt i gang...

Haitam er hentet til klubben for å gå foran når det virkelig gjelder. To minutter til var spilt da han kranglet seg fri i feltet på Robins hjørnespark. Nytt hodestøt - 2-2!

Så tre minutter senere var alle KFUM-kamerater på vei opp fra plastsetene igjen.

Hoseth med hodet denne gangen, og TV-bildene viser at Sandefjord der og da i beste fall hadde millimeterne på sin side. TV-bildene gir oss i alle fall en god sak, men scoring ble det aldri dømt.

Hestnes til slutt
Og da vi trodde at kvelden hadde levert nok drama, så var det enda et par episoder igjen selv etter at kampuret hadde rundet 80.

Nok en gang forsvarsspill som ikke holdt normal Kåffa-standard. Mørk alene med keeper, elegant over Emil og ettermiddagen virket bekmørk for alle i rødt og hvitt.

Minuttet før full tid spilte vi oss til scoringen som gjorde at vi i alle fall ikke gikk tomhendte inn i ferien. Haltvik satte fikst opp Hestnes som styrte kula inn til nettmaskene.

I sluttminuttene jaget vi en vinner. Trykket på, fikk svingt inn legg på legg i boksen og presset fram flere hjørnespark.

Men vi klarte ikke å hente ut noe mer av denne matchen, dessverre. Det føltes både ufortjent og unødvendig at ikke gjengen kunne pakke ned en hjemmeseier i bagasjen før en velfortjent liten sommerferie.

Selv om ferien starter med en blåmandag, var kampen i alle fall en ny bekreftelse på at eliteserieball på Ekeberg leverer  fotballdrama fra øverste hylle.

Vi er i høyeste grad med, vi nekter å tape og plukker jevnt og trutt med poeng.

Neste kamp spilles borte mot LSK på Åråsen siste torsdag i juni.

Det var en skuffet KFUM-kaptein som satte seg ned på KFUM Arena da dommeren blåste av kampen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Haitam Aleesami stanget inn 2-2 på et hjørnespark. Foto: Beate Oma Dahle / NTB