Poeng etter to sene cornermål

Det så tapt ut, men to raske cornermål ga uavgjort etter en dramatisk kamp mot Sandefjord.

KFUM-SANDEFJORD 3-3 (1-2). For en kamp vi fikk servert på KFUM Arena i dag.

Kåffa tok ledelsen da Stian slo inn et frispark fra Robin, men da Sandefjord gikk opp til 3-1 da det gjensto under 20 minutter så poengene ut til å være tapt.

Men - Kåffa slo tilbake med to raske Rasch-dødballer. Først styrte Hammer inn corneren fra høyre, før Stian stusset inn et hjørnespark fra venstre.

Og da vi trodde vi hadde nok å takke Robin for denne dagen med tre dødballserveringer som ga mål, så viste han fram sin smartness da Sandefjord fikk en gigantsjanse på overtid. Avslutningen ble løftet over keeper og ballen hadde retning mot et åpent mål. Der dukket Robin opp og nikket ballen i tverligger og ut.

Smart frisparkscoring
Det var varslet to ballbesittende lag på KFUM Arena i dag. Den første halve omgangen var det vanskelig å få øye på mer enn ett av dem.

Kåffa med en midtbanetrio med Rasch, Sortevik og Fredheim Holm i sentrum styrte stort sett begivenhetene.

Det skulle vise seg å være vanskelig å bryte gjennom et kompakt Sandefjord. Tavakoli fikk et par muligheten omkring ti minutters spill. Uten at avslutningene gikk innafor ramma.

Da det var spilt 24 minutter, ble det imidlertid fulltreff. Involvert: To av de nevnte midtbanespillerne. En smart bevegelse fra Sortevik, et like smart slått frispark av Robin bak det blå forsvaret. Bang - og rett i nettet fra Stian.

Vedvik-raid
Noen minutter senere hadde vi en alle tiders mulighet til å feste et skikkelig grep om kampen.

Simen Vedvik er tilbake for fullt etter skade og fikk sin første fra start i dag. Han viste seg fram for alle på KFUM Arena da han lurte sin oppasser med en smart bevegelse inne på egen halvdel. Venstrekanten satte fart og kom alene med keeper. I stedet for å fyre på mål forsøkte han å finne en medspiller foran mål, men nådde aldri fram.

Da matchuret viste halvtimen, kom dessverre scoringen i den andre enden. Ballen gikk fram og tilbake i feltet etter en corner, og dalte til slutt ned i beina til Grorud. Sandefjord-kapteinen styrte inn utlikningen.

Etter en sjansefattig åpning kom mulighetene nå tettere. Sandefjord hadde et godt skudd over, før et Olden-skudd ble blokkert av en Sandefjord-spiller foran mål. God involvering av Vedvik igjen i forkant.

Sandefjord slo tilbake
Men – det deles som kjent ikke ut poeng for ballinnehav. Sandefjord brukte tida innenfor vår 16 -meter godt.

Vestfoldingene spilte seg enkelt fram på venstresida. Storbæk fikk et hav av plass i feltet, la ballen til rette og banket inn 2-1 til gjestene.

Kort tid etter kunne det blitt nummer tre bak Simon. Engblom ble spilt fram av Ofkir og kom alene med vår canadiske keeper. En god parade av Simon og vi fikk også stoppet returen.

I sluttminuttene hadde Sandefjord et par gode muligheter til. Først et skudd av Storbæk like over. Like før pause kom Simon ut i en duell godt utenfor feltet. Han smalt inn i en Sandefjord-spiller og med en utspilt keeper var det nesten rart at ikke gjestene fikk dyttet inn 3-1-målet. Simon måtte dessverre ut på båre etter smellen.

Stor Olden-sjanse
Andre omgang startet som den første, med spill inne på Sandefjords halvdel. Allerede etter noen minutters spill fikk Stian en brukbar mulighet til å gjøre sitt andre for dagen. Denne gangen var dessverre ikke siktet helt riktig innstilt.

KFUM skapte mest, mens de blå hugget til når sjansen bød seg.

Olden fikk en ny god sjanse til å tegne seg på scoringslista igjen da det var spilt 64. Vår nummer 26 savner imidlertid målflyten fra innledningen av sesongen og ble stoppet av keeper denne gangen.

Vi ble hardt straffet av et effektivt Sandefjord. Da det gjensto cirka tjue minutter, trodde de fleste at kampen var punktert. Troudart ble lurt ute til venstre av Engblom og foran mål fikk Storbæk servert for åpen goal.

Ti minutter før slutt ble poenghåpet tent. Robin slo corneren som Hammer styrte elegant rett i nettet.

Så var det dette med corner og mål. Det skulle ikke gå lang tid før Robin igjen tok oppstilling ved cornerflagget. Denne gangen fra motsatt side. Mot første stolpe og der ga Stian hodestøtet som ga 3-3. Dagens tredje dødballmål for KFUM - og alle med Robin som servitør.

I sluttminuttene ble det mer dramatikk. Knut hadde en sterk redning - og helt på tampen var Robins kloke hode bokstavelig talt redningen da han nikket læret i tverrligger og ut.

Poenget var vårt første for året mot et av topp-3-lagene i serien.

Med poenget gikk Sandefjord opp på direkte opprykksplass igjen. Kåffa er fortsatt nummer fire med 40 poeng.

Etter denne heftige kampen er det greit å la OBOS-ligaen ligge for noen dager. Torsdag blir et cup-kvartfinale mot Odd på KFUM Arena. Husk å kjøpe billetter!