Pangstart for "nye" Kåffa

Ingen tvil om hvilke kamerater som koste seg mest i LSK-hallen i dag. KFUM slo HamKam 5-0 i årets første test.

KFUM-HAMKAM 5-0 (2-0). Nå deles det ikke ut poeng i januar. Det var uansett bedre å være KFUM-kamerat enn Hamarkamerat etter årets første 90-minutter.

Først dyttet Johs utpå elleve mann i en ny formasjon i første omgang som viste imponerende spill mot Hamkams beste menn og ledet 2-0 til pause.

Deretter ville ikke Kristelig Forening med enda ynge menn være noe dårligere. Den unge KFUM-elleveren som spilte andre omgang leverte like godt tre nydelige mål og sørget for at det endte 5-0.

- En veldig positiv start, sier Robin som ledet troppene som kaptein i den første omgangen.

Klemte til fra start
For det er ingen tvil om at det var en spent KFUM-gjeng som åpnet året mot Eliteserie-motstand. Johs har tatt over for Jørgen i hovedtrenerstolen og spillere med mange hundre OBOS-kamper i beltet har forsvunnet ut dørene.

De som forsynte seg av lunsjball i LSK-hallen i formiddag fikk imidlertid servert et smakelig måltid. 

Trener Johs ville se et sultent og offensivt KFUM-lag fra start, med intensitet og fart. Der skulle han få svar på tiltale.

For allerede etter noen minutters spill startet sesongen med et klem. En lang ball fra ny-keeper Andreas Vedeler sendte Thomas Klemetsen Jacobsen ut på løpetur med tidligere KFUM-spiller John Olav Nordheim.

Det endte med full gevinst til førstnevnte. «Klem» kom alene med keeper og banket sikkert inn 1-0.

I perioden som fulgte kom HamKam mer med, og KFUM-gutta brukte litt tid på å finne seg til rette i en uvant 4-3-3-formasjon. Veldig lang tid tok det imidlertid ikke – for da vi gikk opp til 2-0 omkring halvtimen kom den etter en periode med glitrende KFUM-spill. Med Moussas perle som en praktfull krone på verket.

Robin satte opp vingen, som dro seg inn i banen og limte læret lekkert opp under tverrliggeren.

Solide debutanter
Det kunne fort vært 3-0 før det ble pause, men Nunez sitt skudd gikk på innsiden av stolpen og ut igjen.

- Vi gjør en bra omgang. Vi spiller en formasjon som vi ikke har spilt på en del år i KFUM. Etter litt stress i starten får vi etter hvert god kontroll. Vi får til fine rotasjoner i midtbanen, har bra trusler på topp og traff bra i bruddene våre, sier Robin.

Han synes absolutt det var mye bra å bygge på. Flere nye spillere fikk vist seg fram. Blant annet gjorde Jonas Lange Hjorth en solid debut og på høyrekanten var Yasir Sa'Ad frisk.

- Vi har jo mistet gode spillere, men det er absolutt spennende typer som har kommet inn. Jeg har veldig tro på Johs og det opplegget som vi er i gang med, fastslår Robin.

Unggutter som leverte
Den troa ble neppe mindre etter årets første treningskamp. For etter pause ble alle ti utespillerne byttet ut. De ville ikke være dårligere enn de som startet kampen. Mot et nesten nytt HamKam-lag ble de presset tilbake i starten av omgangen, men etter hvert skulle også dette bli KFUMs omgang.

Petter "Nosa" Dahl satte inn 3-0 før Noah Jacobsen banket glitrende inn 4-0 på et perfekt overlegg fra Keivan. Til slutt nikket Kristian Aarstad Solberg inn dagens siste scoring, denne gangen med Noah som servitør.

I den andre omgangen fikk både Kristoffer Lassen Harrison og nyspiss Andreas Hegdahl Gundersen sin debut i Kåffa-drakt. Ellers verdt å nevne at unggutten Joachim Prent-Eckbo (2007-årgang) leverte en solid omgang i midtforsvaret.

Alt i alt, veldig mye å glede seg over, sett med KFUM-øyne. Og så er det selvsagt mye jobb som skal gjøres fram mot seriestart.

Neste treningskamp spilles mot Sandefjord på Sarpsborg stadion lørdag 4. februar.

_P8A6158.jpeg
HURTIGKANT: Yasir var frisk på høyrekanten i debuten for KFUM.
 
_P8A6277.jpeg
KIRKEKAFFE: Lunsjen som ble servert i LSK-hallen smakte godt for hovedtrener Johs og assistent Luke.
 
_P8A6089.jpeg
MÅLMANN MED MÅLGIVENDE: Andreas slo gjennom Klem til 1-0.
 
_P8A6049.jpeg
BACK IN BUSINESS: Jonas blir en spennende tilvekst på nye KFUM.

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter