Påførte Bryne årets første hjemmetap!

Kaptein Robin Rasch skrudde inn nok et frispark og sørget for at vi tok med oss årets første borteseier i OBOS-ligaen. Det ble også Brynes første hjemmetap i år!

Bryne - KFUM (0-1) 0-1

Vi kom raskt i gang på Jæren! Etter få minutter forsøkte Obi Okeke og senere Keivan seg med hver sitt relativt ufarlige skuddforsøk. 

Ti minutter senere skaffet Sverre Sandal frispark like utenfor Bryne-boksen. For mange ville avstanden kanskje vært litt for nærme til at man får duppet ballen over muren, men ikke for Robin Rasch! Han curlet ballen nydelig over muren, via stanga. En fantastisk start etter bare 11 minutter!

Innen det første kvarteret var spilt hadde også Mathias Tønnessen et fint skuddforsøk som ble reddet av hjemmelagets keeper. De tilreisende profetene ble servert en fin start på bortekampen!

God kontroll

Bakover hadde vi god kontroll på det Bryne hadde å by på i den første omgangen. Nærmest var de kanskje i det en lang ball havnet midt i mellom Emil Ødegaard og vår sistemann i forsvaret Momodou Lion Njie. Vår keeper tapte duellen med Brynes spiss, men Mo hadde dog god kontroll på nedfallsfrukten og sørget for at Bryne-angriperen ikke kunne ta med seg ballen mot vårt åpne mål.

I pausen ble Sverre Sandal byttet ut for Johannes Nuñez. Sistnevnte markerte seg tidlig i den 2. omgangen. Han kriget til seg ballen i duell med en forsvarsspiller før han spilte Okeke alene gjennom med keeper. Vinkelen ble litt liten for lynvingen og han plasserte ballen like utenfor.

Ellers var starten på 2. omgang lik store deler av den første. Begge lag skapte lite, og vi så komfortable ut med vår ledelse. Vi hadde riktignok litt mer ball etter pausepraten.

Mer spenning

Midtveis i 2. omgang fikk mange KFUM-hjertet i halsen da en av Brynes angrepsspillere kastet seg ned i vårt felt i en løpsduell med Tønnessen. Heldigvis lot ikke dommer seg lure av det noe billige forsøket på å skaffe hjemmelaget et straffespark. 

Kort tid senere kunne Petter Nosa Dahl doblet vår ledelse! Han ble spilt nydelig gjennom i bakrom, men alene med keeper klarte han ikke å lure ballen forbi Brynes sisteskanse.

Robin Rasch skulle også forsøke seg på nytt fra frispark. Etter at Nosa ble felt like ved dødlinja, stilte kaptein Robin seg opp fra skrå vinkel. Han klarte å få ballen forbi muren, men hjemmelagets keeper fikk to gode hansker på ballen.

Etter meget rolige 70 minutter våknet plutselig kampen til live! Nosa som var kommet inn for Okeke skapte på nytt uro i Brynes bakre rekker, men skuddet hans skrudde en halv meter utenfor mål.

Nærme 0-2

Ettersom kampen ebbet mot fulltid åpnet Bryne seg mer i jakten på scoring. Dette betød mer bakrom, noe spesielt Nosa satte pris på!

Remi var også aktiv før slutt. Han var både heldig og uheldig da ballen returneres til han fra en motspiller etter et mislykket pasningsforsøk, før hans skudd ble reddet ypperlig av hjemmelagets keeper.

På overtid kunne Nosa nok en gang løpe seg fri i bakrom, men avslutningen gikk også denne gang utenfor. Dette var det siste som skjedde i en meget solid bortekamp av oss! Bryne var aldri i nærheten av å teste Emil i buret.

Neste kamp er på Li kunstgress mot Gjelleråsen i 2. runde av cupen! Den spilles torsdag 1. juni kl 18.

Neste kamp hjemme er søndag 4. juni mot Kristiansund. Vi håper du tar med deg kjente og kjære til KFUM-Arena for å se et Kåffa-mannskap i form!

Billetter til Kristiansund-kampen finner du her!

 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: