Overlegen seier mot Sandnes

Hammer-time, Robin-mål fra midtbanen og Yannis-scoring i første fra start. Det ble en ny festkamp hjemme på KFUM Arena.

KFUM-SANDNES ULF 3-0 (1-0). Det var nok litt spenning og usikkerhet blant KFUM-fansen før dagens kamp.

Sandnes Ulf er et ekkelt lag å møte - og kom til Oslo for å koble seg på i racet om eliteserie-kvalik. I tillegg kom Kåffa med et lag med tre spillere som startet sin første seriekamp for året: Marius, Juba og Yannis.

Det skulle etter hvert vise seg at det var liten grunn til bekymring.

Hammer-time!
Det var utvilsomt et Sandnes-lag med stor respekt for hjemmelaget som kom ut på kunstgresset på KFUM Arena.

Kåffa skapte et par gode muligheter tidlig, men skuddene fra henholdsvis Stian og Tore ble forholdsvis enkel mat for Sandnes-keeperen. Utover disse to sjansene skjedde det lite foran målene i første halvdel av den første omgangen. Sandnes hadde en avslutning på oversiden av tverrligger etter at keeper Knut bokset med dårlig adresse ut i feltet.

Kampens første mål skulle komme i den andre enden av banen. Også denne avslutningen traff tverrligger, men gikk på riktig side denne gangen.

Robin dunket inn hjørnesparket med sin presise dødballfot. I feltet steg Hammer til vers og stanget inn 1-0 via metallet.

Robin fra midten
Selv om Sandnes-laget nå måtte jakte mål, foregikk fortsatt det meste av spill inne på gjestenes banehalvdel. Kåffa maktet imidlertid ikke å skape de største farlighetene. Før Stian fikk en gigantsjanse rett før pause. Igjen kom det etter en corner, men headingen fra relativt kort hold gikk via bakken og til side for mål.

Og da vi trodde det skulle bli pause på 1-0, fant Robin ut at han vil melde seg på i konkurransen om årets mål.

25-åringen la ballen til rette omtrent ved midtbanen, så keeper sto langt ute og banket like godt inn det som minnet veldig mye om det Øby gjorde på samme bane, mot samme mål, tidligere i sesongen.

Sandnes Ulf gjorde et par bytter i pausen og kom mer offensivt ut etter hvilen. Men, i en periode der gjestene var friskest, slo KFUM tilbake. Og igjen med en scoring som fortjener mange runder på reprisen.

Kaptein Sortevik fant løpegutt Tore med en perfekt stikker bak Sandnes-forsvaret. Alene med keeper slo Tore uselvisk på tvers til en Yannis som enkelt kunne trille inn dagens tredje KFUM-mål.

Opp i 30 poeng
Resten av kampen ble en kosetime for alle som er glad i KFUM. De svartkledde fra vest virket resignerte. Kåffa trillet ball, vrikket og vendte og var mye nærmere 4-0 enn gjestene var 3-1.

For eksempel fikk Brix perfekt servert da det sto igjen omtrent et kvarter. Men vår gode venstrekant synes kanskje at gamleklubben hadde fått lide nok – og satte læret over mål.

Et cornermål, en kunstscoring og et praktfullt spillemål. Når også det meldte regnværet lot vente på seg, fikk de trofaste KFUM-supporterne mer enn de kunne ønske seg denne lørdagskvelden.

Med dagens 3-0-seier brøt KFUM 30 poengs-grensa. Med 35 mål er vi også ligaens mestscorende.