Oslo-derby med stor O!

Søndag inviteres det til Oslo-derby i OBOS-ligaen på KFUM Arena. Med spillere som representerer store deler av Oslo-fotballen.

Vi har tatt utgangspunkt i de to troppene som forbereder seg til søndagens kamp på Ekeberg, - og sett hvor spillerne startet sine karrierer.

Det er en herlig reise på kryss og tvers i Oslo Fotballkrets, med et tyngdepunkt i Oslo Øst og Oslo Sør. Vi har kommet til 18 klubber, og garanterer ikke at vi ikke har glemt noen på veien, eller at vi kan ha bommet på klubben der de sleit ut sine første fotballsko.

Vi tar sjansen allikevel...

Skeid kommer til kamp med en imponerende rekke av spillere som har ropt «sa-sa-sa» i sine barneår. Mens Kåffa har med kaptein Sortevik og Marius Brevig som er oppfostret i klubben, pluss noen unggutter som har spilt aldersbestemt fotball i KFUM.

- Både Skeid og KFUM er kjent for å ha en solid profil med egne gutter i stallen på a-laget. Det betyr at den lokale forankringen og Oslo-profilen blir sterk. I KFUM har vi hatt et generasjonsskifte der vi har valgt å hente spillere utenfra, men med et klart ønske om lokal profil og samtidig gi muligheter til spillere fra yngres avdeling, sier Jørgen Isnes.

Oslo rundt
Ellers på de to Oslo-lagene i OBOS er det innslag fra vest med Lyn (Amrani), Heming (Tønsberg Andersen) og Hosle (Hammer). Fra Follo-fotballen, og fortsatt innafor Oslo Fotballkrets, startet Robin (Ski) og trioen Skjærstein/Sørås/Vedvik (Kolbotn) sine karrierer.

Foruten disse er det spillere med bakgrunn i Hauketo (Rahul), VIF (Andersen/Hestnes), Gjelleråsen (Hickson), Oslo City (Mansour), Grüner (Basit), Årvoll (Olden), Oppsal (Tavakoli), Lille Tøyen (Brix), Trosterud (Fredheim Holm), flere fra Holmlia og sist ankomne Sebastian Jarl fra Kjelsås.

- Denne oppsummeringen viser jo med all tydelighet at en kan bli god uansett hvor en starter å spille fotball, og at Oslo er en by der det er og skal være rom å bli en god Eliteserie-spiller, en god OBOS-spiller, en god PostNord-spiller osv, sier Isnes og legger til:

- Jeg tror at det nå drives bedre enn på lenge i flere klubber. Se på Grorud og Kjelsås som nå kjemper om opprykk. Det er imponerende, og dette med spillere som stort sett er fra Oslo. Tenk om vi har fire Oslo-lag i OBOS-ligaen neste år.

Gode muligheter
Han mener det handler om å skape miljøer som preges av god og sunn treningskultur, og peker på at spillerutviklingsarbeidet har fått et løft mange steder. 

- Det er selvsagt fortsatt mye å jobbe med, men vi ser nå at der er gode muligheter for å bli ordentlig god også i Oslo-fotballen. Det viktigste tror jeg er at spillerne finner seg riktig nivå, riktig treningskultur og -miljø, for så å bli der over en lengre periode. Jeg mener for mange spillere har vandret fra den ene klubben til den andre. Vi vet at det er mye som skal klaffe for at en spiller trives og er i et utviklingsmiljø, men det tror jeg er fullt mulig i alle disse klubbene som er nevnt her.

Sier Isnes som selv er Vestli-gutt, har spilt for Skeid og nå er trener i KFUM-kameratene.

Vi gleder oss til Oslo-kamp på søndag, og håper mange i hovedstadsfotballen tar turen for å se Oslo-gutter i aksjon.

Vi er klar over at det kan være flere KFUM- eller Skeid-spillere enn de nevnte som har startet i klubbene som er listet opp over.

facebook_olden_skeid

 

Annonse fra Obos-ligaen: