OPPRYKKSFEBER PÅ ARENAEN

Damelaget til Kåffa har levert en prikkfri sesong i 3.divisjon. På Onsdag kunne opprykksjubelen endelig slippes løs på sletta etter 1-0 seier over FFK. Med et herrelag som bidro til festen.

KFUM 1-0 FFK (1-0).

Sawubona - "Jeg ser deg"
har vært Kåffas verditema for 2021. Verdiansvarlig i klubben, Johan Valen Senstad har stått i spissen for formidlingen av budskapet gjennom et krevende år. På KFUM-Arena i går sto Senstad i spissen for et Profetene som med god hjelp fra herrelaget heiet damene frem til årets store mål. 

Der hvor flere av lagets kamper i år har vært av det enklere slaget, bød Fredrikstad og eks-landslagspiller Isabell Herlovsen på en av sesongen tøffeste kamper. 

Føk ut av startblokka

En tidlig scoring av Emma Skredderberget satt fyr på hjemmepublikumet etter bare to minutter. 

En real energiboost som sørget for at hjemmelaget tok iniativet i kampen og var det førende laget i store deler av første omgang. 

FFK kom bedre med i kampen etterhvert, og begge lag hadde nok sjanser til å sørge for ytterligere nettsus i løpet av en jevnspilt og intens første omgang.

Kunne endelig slippe jubelen løs

I andre omgang ble det mer kriging og dueller enn finspill, og etter en omgang der KFUM stort sett holdt FFK-spillerne unna eget mål kunne til slutt Simen, Bosse og resten av jentene strekke hendene over hodet og dele ut opprykksklemmer. 

Foran en fullsatt hjemmetribune som stelte i stand supportersanger, høylytte kamprop og taktfast klapping for hver minste gode involvering.

Hovedtrener for damelaget, Simen Føyen var en stolt og fornøyd mann etter kampen.

- Det å kunne feire et opprykk på hjemmebane med en herlig atmosfære med et fantastisk hjemmepublikum, var akkurat det vi drømte om. Tusen takk til alle som møtte opp, og ikke minst til herrelaget som vartet opp med nydelig mat til jentene etter kampen, forteller Føyen.

Nå ser han allerede frem mot neste sesong. 

- Nå skal vi suge på karamellen en god periode, før vi skal jobbe mot nye gode opplevelser på KFUM Arena for damelaget neste sesong, sier Føyen.

En historisk og vakker fotballkveld på Ekeberg for et lag og en klubb som har jobbet steinhardt for å sikre et viktig opprykk i 2021. 

Mange som bidro til festen

Midtveis i andre omgang fylte KFUMs J07-lag opp de siste ledige plassene på tribunen og heiet damene inn til seier, kun minutter etter at de selv feiret kretsmesterskapet på andre siden av veien.

Et godt bilde på at fremtiden nå ser svært lys ut for klubbens jentesatsing både på senior og ungdomssiden. 

Og det var flere som hadde stilt opp for damene denne kvelden.

Klubbens herrelag hadde vært på Ekeberg i mange timer og gjort klubbstua klar til feiring.

Hele A-lagstroppen var i sving for å rigge langbord og lage mat til damene.

Hoedtrener Jørgen Isnes var en av mange som koste seg på KFUM-Arena i går, både med kamp og med guttas innsats for damene.

- Det var utrolig moro å bevitne opprykket til damene i går. Det viser hvilken jobb som er lagt ned av trenerteam og spillergruppe. For oss var det et perfekt tidspunkt å gi litt tilbake til noen i klubben. Denne gangen var det damelaget, som har har vært opptil flere ganger på våre kamper også, forteller Isnes.

Han ser viktigheten av å jobbe for å styrke samholdet i klubben.

- Sånne kvelder er utrolig viktig for å få en enda mer sammensveiset klubb. Vet at det er mange som har brukt verdikampanjen sawubona i år og det var vår tid i går. Gutta leverte både på matlagingen og ikke minst på tribunen.

Men på banen var det damene som skinte. Gratulerer så mye med opprykk fra alle oss. sier Isnes.

 

Annonse fra Obos-ligaen: