Olden til Mjøndalen

- Nok et bevis på at mye og bevisst trening lønner seg, sier Isnes.

«Hva hvis drømmen hadde vært å spille i Mjøndalen, da? Skulle jeg sagt det da liksom?»

Uttalelsen falt i forbindelse med at Lars Olden Larsen møtte Mjøndalen-profil Christian Gauseth i spalten fortid møter framtid på Eurosport i juni fjor.

Nå blir «drømmen» virkelighet. Og Gauseth og Olden – fortid og framtid – blir lagkamerater.

Det ble endelig klart i dag etter at partene ble enige om en overgang til Eliteserie-laget.

Nr. 3 til eliten
Lars Olden Larsen blir dermed den tredje spilleren KFUM sender til Eliteserien på et drøyt halvår (Moses til Godset og Øby til Kristiansund).

Vi fikk akkurat det vi håpet på – og mer enn det.

— Isnes om Olden
Trener Jørgen Isnes legger ikke skjul på at han gjerne skulle hatt 21-åringen med videre i klubben, men forstår også at flere klubber har snust på spilleren som kom til KFUM fra VIF før 2018-sesongen.

- Lars ble hentet til KFUM fordi han er en helhjertet spiller. Med sin treningsiver, profesjonalitet og et brennende ønske om å utvikle seg videre, tok han et tak sammen med oss andre når det kommer til treningskultur. Vi fikk akkurat det vi håpet på – og mer enn det. En slik spiller blir meget godt likt i klubb, blant trenere, spillere og supportere. Nå fikk han muligheten til å ta et steg opp, det unner vi Lars, understreker KFUM-treneren.

Skjøt seg til U21-debut
Lars var en nøkkelspiller gjennom opprykkshøsten 2018 og tok deretter OBOS-nivået på strak vrist. 

Olden var kilde til en hel haug med målpoeng og skjøt bokstavelig talt Kåffa ut av startblokkene i fjorårssesongen. Årvoll-gutten bøttet inn mål på bestilling, var en periode ligaens toppscorer, skjøt seg inn på U21-landslaget og puttet like godt i debuten der også. 

- Lars er nok et bevis på at mye og bevisst trening lønner seg. Med Moses og Øby var det mye av det samme, sier Isnes.

Oldens KFUM-karriere stoppet på 18 mål på 63 kamper. Det er for tidlig å si noe om hvordan han eventuelt skal erstattes.

- Lars hadde mange målpoeng i seg, men det er det andre som har hos oss også. Ingen hos oss er uerstattelige. Det er vår jobb å utvikle spillere videre, men det er også spillerne selv som må stå klare. Sånn var Lars. Lars er en flerposisjonert spiller og da er det naturlig at vi ser både i egen klubb og utenfor om det er spillere med noen av de samme kvalitetene, sier Isnes.

Daglig leder, Thor-Erik Stenberg, er godt fornøyd med avtalen som er inngått.

- Vi er veldig godt fornøyd med at vi har landet nok en avtale om overgang til en Eliteserie-klubb for en av våre spillere. Mjøndalen er en klubb vi samarbeider godt med, og som vi gjerne sender spillere til. Vi har landet en nøktern og god avtale for begge klubbene og gleder oss til å følge Lars videre, sier Stenberg.

Vi ønsker Lars lykke til i Mjøndalen og Eliteserien!

Vi kommer tilbake med uttalelser fra Lars om overgangen.Lars Olden Larsen

  • Født 17. september 1998

  • Kamper/mål i KFUM: 63/18

  • Tidligere klubber: Årvoll, VIF

  • Landskamper: 2 U21 (1 mål), 4 G18

  • Aktuell: Klar for Mjøndalen


 

Annonse fra Obos-ligaen: