Olav troner på toppen

Ligaens beste spiller så langt.

NB! Vel skryter Olav av NTBs journalister, men etter at denne saken ble skrevet ut og topp-10-lista etter sju runder ble presentert, viser det seg at statistikken ikke var helt korrekt fra NTBs side. En kamp var ikke registrert i totaloversikten. Når denne kampen ble medregnet, falt Olav ned på en 3. plass. Bør motivere til en god kamp mot LSK...

Olav Øby er OBOS-ligaen beste spiller etter sju spilte runder. Det er i alle fall fakta om vi skal stole på NTBs spillerbørssettere.

I fjor kjempet Sortevik og Robin helt i toppen av spillerbørsen gjennom hele sesongen. De to ble til slutt kun slått av Aalesunds Castro. Nå er begge de to KFUM-gutta ute med skader. Da er det godt å ha en Olav som leverer varene.

Med et snitt på 6,40 troner Øby helt på børstoppen.

- Det er ingen tvil om at NTB har meget fotballkyndige journalister som jobber for seg, sier Øby med et godt smil.

Det var de to scoringene mot HamKam sist og åtteren på børsen som gjorde at vår gode midtbanemann hoppet forbi Jervs Diego Campos, som ble kåret til juli-månedens spiller i ligaen.

Tilbake fra Kristiansund
Vår "Diego" kom tilbake fra Kristiansund like før seriestart og viste på direkten at han ville bli en viktig brikke i årets KFUM-lag. Med sitt sene vinnermål mot Jerv sikret han laget en god start.

- Jeg opplevde en spent gruppe da jeg kom inn bare dager før seriestart. Grorud hadde nettopp vunnet 4-0 i generalprøven og gruppa virka spente på hvordan en lå an. I tillegg var man nok spente fordi veldig mange spillere som spilte mye i fjor ikke er disponible i år grunnet overganger eller skader. Derfor er det ekstra digg å være med på at laget presterer godt, sier Øby.

Østfoldingen bidro godt for KFUM før han ble hentet tilbake til Eliteserien og Kristiansund på ettersommeren i fjor. Selv om det ble lite spilletid, mener Øby at han kom tilbake til Ekeberg som en bedre spiller.

- I Kristiansund opplevde jeg et helproft miljø og mange gode spillere som gjorde at jeg pushet nivået mitt hele tiden. Jeg følte at jeg var god nok for Eliteserien, og det er deilig å kunne være med å prestere med Kåffa, sånn at forhåpentligvis vi kan rykke opp dit, sier han offensivt.

Han er samtidig imponert over å se mange "nye" KFUM-spillere som har markert seg sterkt så langt i år.

- Det er så deilig å se at spillere som har kommet inn, og som ikke fikk spille så mye i fjor, har jobbet knallhardt for å utvikle seg som fotballspillere. Jeg syns trenerteam og gruppa er veldig flinke til å fokusere på dem som er tilgjengelige til enhver tid, understreker Øby.

Må være skjerpa!
Om noen dager kommer en herlig utfordring - når Lillestrøm kommer til KFUM Arena.

- LSK-matchen blir ekstremt tøff. Jeg kjenner både Geir Bakke og flere LSK-spillere godt. De er et lag som jeg rangerer veldig høyt, men som ikke har fått det til å funke så langt. Vi må være ekstremt skjerpa og veldig gode i spillet vårt for at vi skal slå LSK, sier Øby.

Men - han er svært optimistisk foran en hektisk august der tøffe kamper kommer på løpende bånd. LSK, Sandnes Ulf, Kongsvinger, Grorud, Blink og Ranheim. 

- Jeg syns vi gradvis har tatt steg som lag og fremstår solide defensivt og stadig bedre offensivt. Derfor gleder jeg meg masse til alle kampene som kommer fremover! Vi i Kåffa går for å vinne hver eneste kamp vi stiller opp i - noe jeg mener vi er gode nok til å klare!

Her er topp-10 etter sju runder:

olav

Hele lista finner du her!

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter