Nye glimt fra Nosa

Simen scoret igjen, og igjen viste Nosa at han blir en god mann å ha tilbake i KFUM-drakt. Seieren mot Viking ble et herlig punktum på Spania-oppholdet.

VIKING-KFUM 1-2 (0-1). Det var dags for en real Eliteserie-test på treningsoppholdets siste dag i Marbella. Viking kjempet i toppen av ligaen i fjor, og må regnes med også denne sesongen.

Mot Aalborg sist tok vi en tidlig ledelse. Vi var ikke langt unna en repetisjon etter et par minutter i ettermiddag også. Teo rev til seg ballen, satte fart, men fant ikke helt fram til Nosa. I stedet havnet ballen i beina til Robin, men forsøket ble blokkert.

De neste 20 minuttene var det de mørkeblå fra Stavanger som var nærmest scoring. Omtrent halvspilt lå ballen i nettet bak keeper Emil, men mannen med fløyte blåste for offside.

Johs snakket før kampen om at han var spent på om vi klarte å etablere et spill inne på motstanders banehalvdel. Etter 26 minutters spill fikk han et gledelig svar.

Kåffa-spill av ypperste merke – og slik vi så ved en rekke anledninger i fjor.

Hurtig pasningsspill rundt boksen involverte Haitam, Simen og Teo før Robin stakk kula gjennom til Simen som alene med keeper dunket inn ledermålet.

Minutter før pause hadde vi en gedigen mulighet til å gå opp i 2-0. Teo kjempet seg fri og la ut til Robin, men kapteinen satte ballen over mål fra god posisjon.

Nosa-scoring
Den andre omgangen åpnet med solid Viking-trykk, og utlikningen kom tidlig. Emil måtte gi en retur på et skudd som kaptein Tripic plukket opp og skjøv i mål fra kort hold.

Johs gjorde fire bytter da en drøy time var unnagjort på det grønne dekket i Marbella. Haitam, Teo, Hestnes og Ayoub ut. Inn: Sverre, Mo, Abbas og Hickson.

En som definitivt er inne er Nosa Dahl. Unggutten er tilbake fra oppholdet i Glimt og ser ut til å være på det nivået han var på sitt beste i sitt forrige KFUM-opphold.

Venstrekanten ble spilt fint gjennom og alene med Vikings målvakt var han kontant og klinisk. 2-1 til KFUM idet omtrent 25 minutter av kampen gjensto.

Nære 3-1
I sluttminuttene var det nære på for flere KFUM-mål. To store sjanser ble stoppet av en god og heldig Viking-keeper.

Først da Lassen stormet gjennom på venstresiden, men der avslutningen fra skrått hold gikk på vikingen med hansker. Så da gjestespiller Niclas Schjøth Semmen prøve å lirke ballen i mål da han ble spilt fri av Mehl.

Likevel ble det alt i alt et solid punktum på Spania-oppholdet for KFUM-gjengen. Nå er det som kjent ingen poeng å hente fra treningskamper, men selvtillit og bekreftelser er godt å ta med seg på veien inn mot seriestarten i starten av april.

Og selv om Viking hadde sine sjanser og sine perioder, viste vi at vi i høyeste grad henger med og er til å kjenne igjen fra det vi så i oppykkssesongen. Ekstra gledelig tatt i betraktning nivå på dagens motstander.

Vi ønsker gutta vel hjem, så er neste mulighet til å se laget i aksjon neste fredag. Da venter en ny tøff test. På bortebane mot Sarpsborg.