Ny venstreback på plass

Fra Fram til Kåffa. - Elsker spillestilen til KFUM, sier 21-åringen.

Trener Jørgen Isnes har de siste ukene trålet markedet på jakt etter en venstrebeint spiller som kunne dekke opp etter at Kristian Brix valgte å snøre av seg toppfotballskoene for godt.

Nå er jakten landet. Valget falt på sørlendingen Fredrik Kristensen Dahl.

Unggutten som fylte 21 år i forrige uke sleit ut sine første knottesko i sørlandsklubben Våg, spilte sin ungdomsfotball i Start, men har de siste par sesongene vært del av Fram Larvik.

185 cm høy
Der han har notert seg for over 50 kamper, og Dahl var helt sentral på et godt Fram-lag i 2019 som tok seg helt til en kvartfinale i cupen etter å ha slått ut blant annet Start og Strømsgodset på veien.

- Det var en fantastisk sesong, med mange flotte opplevelser. Nå gleder jeg meg imidlertid til å bli del av KFUM. Det er en klubb jeg har fulgt nøye de siste par årene, både gjennom TV og en del live. Jeg elsker spillestilen og måten de spiller på, sier Fredrik til Kåffa.no.

- Hva slags spiller er de vi får?

- Jeg er en teknisk spiller som liker å holde ballen langs bakken, og er god 1 mot 1 defensivt, sier venstrebacken på 185 cm.

- Men ikke veldig målfarlig?

- Nei, den statistikken er ikke så mye å skryte av, men det er jeg innstilt på å forbedre, så det får vi gjøre noe med, sier den blide sørlendingen.

(statistikk-interesserte som svinger innom fotball.no kan lese seg opp på en spiller som har 1 mål siden 2013. Det målet kom i en G19-kamp som Start-laget vant 8-1).

Fulgt av eliteklubber
Akkurat det med målstatistikken bekymrer ikke Isnes nevneverdig, selv om han mer enn gjerne skulle hatt backer som bidro med mer mål og målpoeng enn backene gjorde i 2019.

Han ser fram til få inn en unggutt som er betydelige hardere i duellene enn det hans bløte konsonanter skulle tilsi.

 - Vi får inn en ung og ambisiøs spiller. Han er oppofrende i spillet og kommer til å kle spillestilen vår godt. Fredrik har en fin ro over spillet og en meget god venstrefot. Vi har fulgt han nøye gjennom 2019 og synes han er det beste alternativet vi har hatt oppe som venstrebeint spiller, sier Isnes som i tillegg til å miste Brix må konstatere at venstrealternativ Vedvik også er et stykke unna.

Det er ingen hemmelighet at Dahl har vært i søkelyset og vist seg fram for klubber i Eliteserien etter den gode Fram-sesongen, men nå blir det altså KFUM Arena som blir treningssted på ettermiddag og jobbing på KFUM-akademiet på dagtid som blir tilværelsen for 21-åringen.

- Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Fredrik som ser for seg å kombinere Oslo-oppholdet med studier etter hvert.

Han har signert en kontrakt som knytter han til KFUM-kameratene i tre sesonger. Første trening med nye lagkamerater blir i morgen, og allerede til helga kan han bli å se i KFUM-drakta når det spilles treningskamp mot Sarpsborg 08.

Velkommen til Ekeberg og KFUM, Fredrik!

Annonse fra Obos-ligaen: