Ny storkamp på eget gress

Fem mål og tre nye poeng på hjemmebane.

KFUM-ULL/KISA 5-1 (2-0). Ull/Kisa er et lag vi har slitt med. Før sommeren tapte vi 4-2 på bortebane.

I dag var det etter hvert aldri noen tvil. Med en Stian som lokfører av første klasse var KFUM-toget på trygge skinner.

Etter en jevnspilt første del av første omgang, var det en overbevisende KFUM-forestilling i ettersommersola på Ekeberg.

Basit på hugget
Basit og Stian fikk begge sitt første seriemål mot HamKam forrige helg. Og det skulle bli en ny kamp med målpoeng for de to offensive KFUM-spillerne.

Først etter 23 minutters spill fikk Basit sin første gode sjanse. De gule hang ikke med da det ble satt fart til venstre. Brix fant Basit i feltet, men spissen fikk ikke god nok klem eller retning på avslutningen fra kort hold.

Like etter hadde Ull/Kisas Kitolano en god mulighet, men samme der. Verken fart eller retning til å utfordre keeper.

Det skulle bare gå noen minutter før det var tid for måljubel. Stian snappet ballen midt på Kisas banehalvdel, vendte opp og satte fart. Ballen gikk først litt fram og tilbake, så havnet læret hos Basit som vendte litt fram og tilbake før han fant plass utenfor keepers rekkevidde. 1-0!

De skulle gå under ti minutter før duoen Sortevik/Basit var involvert i scoring. Denne gangen satte Basit opp Stian i feltet som løsnet et rapt skudd – utagbart for keeper.

Innimellom 1-0 og 2-0 hadde KFUM rukket å produsere et par gode muligheter til. Og det skulle bli mer nesten før lagene tuslet til pauseprat i hallen.

Hammer var bare centimeter unna å stange ballen i mål etter et hjørnespark fra Robin, og rett før pause var oppofrende frampå og sklei ballen i metallet.

2-0 til pause – en ledelse som kjent er farlig i fotball.

Tre mål etter pause
Ull/Kisa gjorde et par bytter i pausen, og hadde sikkert minnet hverandre på at KFUM og ledelse ut i andre omgang ikke nødvendigvis var en sikker vinner.

Da vi så vidt hadde rundet timen, virket kampen å være kjørt.

Robin slo corneren, Stian vippet den videre og der sto Hammer og dyttet inn kveldens tredje Kåffa-mål. Hammers fjerde ligamål i år på Stian 12. målgivende i år (10 i serien).

I det 71. spilleminutt ble det liv i de 30-talls Kisa-supporterne som satt på kortsiden nærmest Ekeberghallen. Plutselig sto aktive Scriven alene i feltet og kunne sette inn reduseringen fra kort hold. Scoringen ga gjestene ny energi.

Den sluknet da Isnes satte inn superreserve Daniel Fredheim Holm. På det som må ha vært veteranens første touch etter innhoppet, satte han trygt inn sitt første seriemål i KFUM-drakt.

Så skulle Stian Sortevik sette det perfekte punktum på det som var en helt enestående fotballkamp av vår kaptein og resten av gjengen. Uegoistisk trillet Stian ballen på tvers til en annen innbytter som fikk æren av å sette inn sitt første for sesongen, Simen Vedvik.

KFUM kunne dermed ta kvelden med den åttende seieren på ti kamper på eget plastgress. Seieren betyr også at vi går gjennom august uten tap og er oppe på sterke 35 poeng etter 20 kamper. Og bare så det er nevnt:

Neste helg skal vi til Notodden, og neste hjemmekamp spilles mot Skeid 15. september.