Ny jubelkveld for Kåffa

Slo kraftig tilbake etter at Notodden tok ledelsen.

KFUM-NOTODDEN 4-1 (2-1). Kåffa-toget ruller videre. Selv om vi kom under i dag, kom toget raskt på skinner igjen og snudde til 4-1-seier mot Notodden på KFUM Arena i dag.

Dermed er fasit 19 poeng og 3. plass når en tredel av årets OBOS-liga er unnagjort.

Med dagens storseier er vi også ligaens mestscorende lag.

Gjestene i ledelsen
Kåffa tok tak i matchen fra start, og det virket som et spørsmål om tid før hjemmelaget tok en ledelse.

Stian og Brix hadde hver sin sjanse fra skrått hold tidlig, mens et langskudd fra kaptein Sortevik ga keeper trøbbel da det vat spilt drøye ti minutter i duskregnet på KFUM Arena.

Men, den første store sjansen var det gjestene som fikk. Ja, fikk. En trykkfeil i KFUM-forsvaret ga Notodden-spiss Ibrahim en kjempesjanse. Bakerst har vi imidlertid vår keeperkjempe, Knut. Sisteskansen kastet seg ut og hindret kampens første scoring.

Andre gang de blåkledde kom på visitt innenfor seksten, klarte selv ikke Knut å stå i veien. Igjen så var det KFUM-slurv som ga gjestene sjansen, og i feltet fikk Notoddens Martin Brekke mer enn nok tid til å sette læret i nettet.

Det gikk heldigvis ikke mange minutter før lagene var like langt igjen. Dodou tok seg rundt på kanten og inn i boksen, hans innlegg satte Fisnik på blank goal. 1-1!

Så omtrent fem minutter før pause fikk vi servert omgangens perle. Med Robin ute med skade har Øby spilt seg varm i trøya i den dype midtbanerollen. I dag fikk "vikaren" vist at han også har en frisparkfot som kan måle seg med Robins.

Fra ca. 25 meter bøyde han frisparket helt oppe i venstre vinkel. Keeper fikk så vidt en hånd på ballen, men kunne ikke hindre 2-1.

Skeid neste
Notodden startet friskest etter hvilen, med to brukbare muligheter det første kvarteret.

Det skulle likevel bli Kåffas kveld. Moses fikk en enkel jobb da en Notodden-spiller stusset ballen over en keeper på vei utenfor feltet. Med åpent mål foran seg, holdt KFUM spissen roen og dyttet inn sitt 7. ligamål for sesongen da det var spilt 64 minutter.

3-1 ble til 4-1 da Brix banket inn sitt første OBOS-ligamål for KFUM omtrent kvarteret før slutt. Brix, som var flyttet fram som kant i Olden Larsens fravær (sykdom), fikk god tid til å lade venstreslegga.

Flere mål ble det ikke denne kvelden, og nå kan vi glede oss til bortekamp mot Skeid 16. juni - på Initility Arena.